Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Altunay Geciroğlu Biyografisi (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/1651-altunay-geciroglu-biyografisi.html)

Renklerin Dansı 24.11.09 23:09

Altunay Geciroğlu Biyografisi
 
Altunay Geciroğlu Biyografisi


Resim çalışmalarına 1987’de Orhan Benli ile başladı. 1990- 1991 dönemi M.E.B. bağlı “çizgi” resim kursunu, öğretmenlik hakkı elde ederek bitirdi. Orada hocası olan Mahir Güven ile beş yıl atölye çalışması oldu. Çeşitli atölyelerde çeşitli hocalarla çalıştı.

İlk on yılı arayarak geçirdikten sonra,1997’ den itibaren pop-art alarak başlayan çalışmaları, zamanla postmoderne doğru kaydı ve çağdaş klasikçilik olarak devam ediyor. Klasiği, geometrik formlarla modernize ederek günümüze taşıyor.

2007 yılı A.K.M.’deki sergide, geometrik soyutlamalar eşliğinde sembolik bir anlatımla insanlığı sorguladı. Adem ile Havva’dan başlayarak, medeniyetlerin çoğalmasını ve savaşların yoğunluğunu işledi. Bu kargaşada, değerlerin ve yaşanmışlıkların nasıl yitirildiğine dikkat çekmek istedi.

Şimdiye kadar 7 kişisel serginin dışında, karma ve online sergileri de oldu. Özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.Yarışmalar her zaman çalışmalarını tetiklemiştir. Bunun neticesini; birincilik(kasdav), mansiyon(jokey kulübü, kasdav), jüri özel ödülü(T.Ecz.Birl. ve kasdav) ve yarışma sergileri olarak aldı.

D.K.K.yarışmasındaki eseri, 1999 takviminde yer aldı. 2006’da Ankara Sanat Fuarına katıldı. Yine 2006’da Bamtur “cennet türkiyem” yarışmasındaki eseri, Türkiye dışında Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya veYunanistan’da sergilendi.

2007 yılında, Çevre ve Orman Bakanlığının “küresel ısınma ve iklim değişikliği” konulu yarışmasında ve Çanakkale Art Prize Competition’ da eserleri sergilendi.

Son karma sergileri Avusturya Viyana’da oldu Who is Who Ansiklopedisinde biyografisi yer almaktadır. Çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Ödüller :


2006 Türk Ecz. Bir. 50.yıl jüri özel ödülü

2005 Kasdav jüri özel ödülü

2005 Kasdav mansiyon

2004 Kasdav birincilik

1997 Jokey Kulübü mansiyon


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.