Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Ali Candaş Biyografisi (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/1655-ali-candas-biyografisi.html)

Renklerin Dansı 24.11.09 23:12

Ali Candaş Biyografisi
 
Ali Candaş Biyografisi


CANDAŞ, Ali ( Trabzon, 1940 )


1956’da İstanbul Çapa Öğretmen Okulu Resim Seminerinde sanat eğitimine başladı. 1962’de GEE Resim-İş Bölümü’nden mezun oldu. Ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı. 1978’de İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde çalışmaya başladı. 1982’den bu yana M.Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Grafik Ana Atölye öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. İlk kişisel sergisini 1971’de Ordu’da (Halk Kütüphanesi) açan Ali Candaş çok sayıda kişisel sergi açmış, yurtiçi ve yurtdışında karma sergilere katılmış, ödüller almıştır. Yapıtları yurt genelinde müzelerde, resmi ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.Ayrıca Trakya Üniversitesi Senatosu Kararıyla Trakya Üniversitesi Çağdaş Resim-Heykel Müzesi’nin kuruculuğunu yapmıştır.


Sanat özellikleri:
"Ali Candaş’ın resminin kaynağı doğa olsa bile manzara değildir. Çünkü o doğayı yansıtmak için değil kendi resmini oluşturmak içini resim yapar. Doğa bu süreçte hem bir esin kaynağı, hem bir araçtır. Onun için her resim tuvalde yeni bir kurgulama ile oluşur. Geniş kavisli, hızlı ve spontane fırça hareketleri ile oluşan figürlerin kendilerinden geçmiş gibi duruşları, metruk bir yamaçta ufkun kızıllığına vurmuş dolmenler gibi fizik ötesi dünyalara bağlar. Bu "hareketli" durağanlık Ali Candaş’ın resminin temel kaynaklarından biridir." Alkent Actuel Art Galerie, 2002, İstanbul.)


Ödülleri:
1983 9. Uluslararası Mersin Kültür ve Sanat festivali Resim Yarışması (Ödül)
1987 TBMM "Milli Egemenlik ve Barış" Konulu Resim Yarışması (Mansiyon)
1987 4. Yunus Emre "Sevelim, sevilelim" Resim Yarışması (Ödül)
1987 21. DYO Resim Yarışması (Mansiyon)
1988 TBMM "Milli Egemenlik Temasını da İçeren" Resim Yarışması (I.lik Ödülü).


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.