Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Ayla Yakıcı Biyografisi - Ayla Yakıcı Hayatı - Ayla Yakıcı Kimdir -Ressam Ayla Yakıcı (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/4817-ayla-yakici-biyografisi-ayla-yakici-hayati-ayla-yakici-kimdir-ressam-ayla-yakici.html)

Gökkuşağı 27.12.11 00:22

Ayla Yakıcı Biyografisi - Ayla Yakıcı Hayatı - Ayla Yakıcı Kimdir -Ressam Ayla Yakıcı
 
Ayla Yakıcı Biyografisi - Ayla Yakıcı Hayatı - Ayla Yakıcı Kimdir - Ressam Ayla Yakıcı Biyografisi

Ayla Yakıcı Kasım 1955 Rize Ardeşende doğmuştur. 1974 yılında Samsun Öğretmen Okulunu, 1979'da Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü (19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi) daha sonra Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde, lisansını tamamlayarak fakülteyi bitirmiştir. 1982-1987 yılları arasında; aynı fakültenin Eğitimde Program Geliştirme Bölümünün, Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalında da Yüksek lisansını ( Master) tamamlamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında, Eğitim Uzmanı olarak görev yapmış, Kitaphttp://www.tualim.net/images/nkt.jpginceleme komisyonlarında ve Milli Eğitim Şuralarında çalışmıştır. Ekim 2001 yılında emekli olmuştur.

1993 yılında; "Samsun Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde" ilk kişisel sergisini, 2004 yılında; "Samsun Atatürk Kültür Merkezinde" ikinci kişisel sergisini, 2008 Yılında; "İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde" üçünçü kişisel sergisini açmıştır. Dördüncü Kişisel sergisini Haziran 2009 da; "Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisinde" açmıştır. Ayrıca 2008 yılında;"Bahariye Sanat Galerisinde" 3 kez karma sergiye katılmıştır. 2009 Yılında da "Bahariye Sanat Galerisinde" (Kültür Başkenti istanbul) konuluhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgKarma Sergiye katılmıştır. Beşinci Kişisel Sergisini Aralık 2009'da "Bahariye Sanat Galerisinde" açmıştır.
2010 Mayıs Ayında da Caddebostan Kültür Merkezinde (CKM) Altıncı Kişisel Sergisini açmıştır.

Etkinlikleri:

Karakalem biçim araştırmaları ve fotoğraf sanatıyla ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Yüksek Lisans (Master) Tezinde ele almış olduğu; ''Sanat Eğitiminde Soyut Resmin Yeri ve Önemi'' , konulu çalışmasında, soyut sanatın önemini vurgulayarak, teorik ve uygulamalı araştırmalar yapmış, 10-12 yaş grubuna yönelik ''Soyut Resim Eğitimi'' programı geliştirmiştir. Daha sonra da bu çalışmasını uygulamıştır. Ayrıca yetişkinlere yönelik "Soyut Sanat Eğitimi" kitabını hazırlamaktadır.

Çocuklar için (6-10 yaş): ''Evren ve Çocuk'' (Yaratıcı Süreçte Zihinsel Algılamalar ve Biçimler Dünyası; Biçimlemeler-Boyamalar- Renklendirmeler) Başlıklı (10) bölümlükhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgkitaplarının hazırlık çalışmalarını tamamlamıştır. Çocuklara yönelik "Evrendeki Sonsuz Gerçekler" adlı şiir kitabını da yayınlama aşamasına gelmiştir.

Bazı makaleleri ve şiirleri yayınlanmış olup, 1980'den bu yana yazmış olduğu şiirlerini dört kitap halinde hazırlayarak yayınlanma aşamasına getirmiştir. Birincisi "Karanlığın İçindeki Işık, Işığın İçindeki Karanlık" başlıklı şiir kitabı 2009 yılında yayımlanmıştır.

Güzel söz, estetik ile ilgili yazılarını sürdürmektedir. Soyut Resim Eğitimiyle ilgili çocuklara ve yetişkinlerehttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgyönelik program geliştirme çalışmalarına devam etmektedir.

Türk Dili Dergisi'nin ekinsel etkinlik toplantılarına sürekli katılmakta olup, aynı zamanda BİLYAY AKADEMİ'ye devam etmektedir.

Online Sergiler

16.12.2011 "Hedefsel Dönüşümler" - Ayla Yakıcı - Atölye Sergisi

22.05.2010 "Evrenin Sonsuz Oluşumları" - Ayla Yakıcı - Caddebostan Kültür Merkezi

17.12.2009 "Evrenin Sonsuz Oluşumları" - Ayla Yakıcı - Bahariye Sanat Galerisi

25.06.2009 "Evrenin Sonsuz Oluşumları" - Ayla Yakıcı - Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi

Kişisel Sergilerden Seçmeler

2009 "Evrenin Sonsuz Oluşumları" - Bahariye Sanat Galerisi

2010 "Evreninhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgSonsuz Oluşumları" - Caddebostan Kültür Merkezi

2009 "Evrenin Sonsuz Oluşumları" - Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi, İstanbul

2008 İstanbul Atatürk Kültür Merkezi

2004 Samsun Atatürk Kültür Merkezi

1993 Samsun Devlet Güzel Sanatlar Galerisi

Karma Sergilerden Seçmeler

2011 ANKART Sanat Fuarı (ÇAĞSAV), Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara

2011 Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul

2009 "Kültür Başkenti İstanbul" - Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul

2008 Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul

2008 Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul

2008 Bahariye Sanat Galerisi, İstanbul

Kaynak: İnternetten alıntıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.