Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Mehmet Arif Koyunoğlu Biyografisi - Mehmet Arif Koyunoğlu Hayatı (http://www.tualim.net/turk-ressamlarin-biyografisi-hayati/5491-mehmet-arif-koyunoglu-biyografisi-mehmet-arif-koyunoglu-hayati.html)

Renklerin Dansı 03.01.12 18:31

Mehmet Arif Koyunoğlu Biyografisi - Mehmet Arif Koyunoğlu Hayatı
 
Mehmet Arif Koyunoğlu Biyografisi - Mehmet Arif Koyunoğlu Hayatı - Mehmet Arif Koyunoğlu Kimdir?


Mehmet Arif Koyunoğlu, 1982 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi. Mezuniyetinin ardından Paris’e giden sanatçı çok geçmeden Phillippe Fregnac Galerisi’nde ilk kişisel sergisini açtı. Daha sonra Louvre Müzesi küratörlerinden Marguerite Lamy’nin tavsiyesiyle Paris Güzel Sanatlar Okulu’na kabul edildi ve iki yıl daha Paris’te kaldı. Henüz 19 yaşındayken Londra’da düzenlenen Magic Marker uluslararası grafik yarışmasında pek çok profesyonel sanatçıyı geride bırakarak ödül kazanan Mehmet Koyunoğlu’nun desenleri, Paris ertesinde Ulusal Grafik Sanatlar Sergisi’nin illüstrasyon dalında verilen birincilik ödülüne layık görüldü. 1990-91 yıllarında Belçika’da gravür çalışan sanatçı, yine 1991 yılında Japonya’da düzenlenen Baskı Resim Bienali’ne davet edildi. 1992 yılında Paris Leblanc atölyesinde hazırladığı “Çiçeğin Tutkusu” başlıklı gravür dizisi Galeri Nev, Galerie Tête D’or (Brüksel) ve Galeri Artimex’te (Düsseldorf) sergilendi. Akademi’deki öğrencilik yıllarında Hürriyet Gösteri dergisi için illüstrasyonlar çizen ve daha sonra bir şiir kitabı da desenleyen Mehmet Koyunoğlu, 2000 yılının yazında XXI Mimarlık Kültürü dergisi için desen ve grafik çalışmaları yapmaya başladı. 2001 yılı sonbaharında, henüz 46 yaşındayken vefat eden sanatçının retrospektif sergileri, 2004 yılında Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi’nde, 2005’te ve 2011'de ise Ankara Galeri Nev’de düzenlendi.

Koyunoğlu kendisiyle yapılan bir söyleşide,

“ Desene başlarken aslında neyi çizeceğimi çok bilmiyorum; bir kenarından başlıyorum, sonra bu bir balık olabiliyor. Ama sadece balık olması sıkıcı. Balığın içinde başka bir hikaye daha, başka bir olay daha oluyor. Genellikle her resimde bir görünen, bir de ikinci planda görünen başka bir hikaye oluşuyor. ” diyor.

Cumhuriyet tarihimizin önemli mimarlarından Arif Hikmet Koyunoğlu'nun torunudur. Babası da mimardır. Sanatçı bir aileden gelmektedir. Eserlerini MAK olarak imzalar.
Nisan 2004’te, Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi’nde Kısa Bir Yaşam, Uzun Bir Düş başlıklı retrospektif sergi düzenlenmiş ve Kısa Bir Yaşam, Uzun Bir Düş - Mehmet Koyunoğlu (1956 - 2001) Retrospektif Sergisi, ISBN 9750807936, YKY tarafından basılan; Mine Haydaroğlu tarafından sanatçı ve sanatı hakkında kitap yazılmıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.