Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   John Kane - John Cain Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/1548-john-kane-john-cain-biyografisi-hayati.html)

Renklerin Dansı 28.10.09 18:07

John Kane - John Cain Biyografisi ( Hayatı )
 
John Kane - John Cain


19 Ağustos 1860, West Calder, İskoçya-10 Ağustos 1934, Pittsburgh, ABD
İskoç asıllı ABD'li ressam. Naif bir üslupla Pittsburgh ve İskoçya görünümleri yapmıştır.
Küçük yaşta kömür madeninde çalışmaya başladı. 1879'da ABD'ye göç etti.Demircilik, demiryolu işçiliği, kaldırım döşeyicliği, badanacılık, marangozluk ve boksörlük yaparak geçimini sağladı. Bir tren kazasında bir bacağını kaybettikten sonra bekçilik ve boyacılık yaptı. Boyadığı yük vagonlarının üstüne öğle tatillerinde zevk için manzara resimleri yapıyor, öğleden sonraları bunların üstüne yeniden boyayla örtüyordu. Oğlu bebekken ölünce evden ayrıldı. Ağaç levhalar üstüne Pennsylvania kırlarını, Pittsburgh kentinden görünümleri resmetmeye başladı.
Resimlerinden biri Pittsburgh'daki Uluslararası Carnegie Sergisi'ne kabul edlince adı duyuldu. İki yıl sonra bir ödül kazandı ve müzeler resimlerini satın almaya başladı. Sky Hooks (Gök Çengelleri) adlı otobiyografisi ölümünden sonra yayımlanan (1938) Kane'in en tanınmış yapıtı Kendi Portresi'dir (1929, Modern Sanatlar Müzesi, New York).


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.