Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Tualim Resim Galerisi > Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı )

Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) Yabancı Ressamların Biyografisi,Yabancı Ressamları Hayatı,Yabancı Ressamların Yaşam Hikayeleri...

Lovis Corinth Biyografisi,Lovis Corinth Hayatı

Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) kategorisinde açılmış olan Lovis Corinth Biyografisi,Lovis Corinth Hayatı konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Lovis Corinth Biyografisi,Lovis Corinth Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1855

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24.09.10, 18:46   #1
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Lovis Corinth Biyografisi,Lovis Corinth Hayatı

Lovis Corinth Biyografisi
Lovis Corinth Hayatı

(21 Temmuz 1858 - 17 Temmuz 1925), çalışmaları izlenimcilik ve dışavurumculuğun bir sentezi kabul edilen Alman ressam ve grafiker.
Paris ve Münih'te eğitim alan Corinth, Berliner Secession grubuna katıldı. Sonraki yıllarda Max Liebermann'ın ardından grubun lideri oldu. Ressamın erken dönem çalışmalarında doğalcı yaklaşım fark edilir. Dışavurumculuk hareketinin ilk günlerinde akıma karşı olan Corinth, 1911'den sonra ise dışavurumcu eserler üretmeye başladı. Daha canlı renkler kullanmaya başladı. Sıradışı etkileyicilikte ve güçte portreler ve manzara tabloları yapmaya başladı. Sanatçının popüler temaları arasında çıplaklar ve kutsal sahneler de yer alıyordu.
Corinth, Prusya Krallığı'nda yer alan Tapiau'da doğdu. Erken yaşlarda çizime karşı yeteneği fark edildi. O dönem avangart sanatın merkezlerinden biri olan Münih'teki Münih Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gördü. O günlerde Thomas Courbet, Barbizon Ekolü ve bu ikisinden ilham alarak eserler üreten Alman ressamlar Wilhelm Leibl ve Wilhelm Trübner'den etkilendi. Ressam, Paris'e giderek Académie Julian'da William-Adolphe Bouguereau'nun öğrencisi olarak çalışmaya başladı. 1890 yılındaki Paris Salonu'nda İsa'nın Vücudu isimli tablosuyla katıldı.
1891'de Münih'e geri döndü. 1892'de Münih Akademisi'nden ayrılarak ilk Sezession grubuna katıldı. 1899'da ise Berliner Secession grubunun düzenlediği sergiye katıldı. Münih'te geçirdiği dokuz senede ressam verimli çalışamadı ve fazla eser üretemedi. Bu dönemde çok fazla alkol tüketiyordu. 1900'de Berlin'e taşındı ve Paul Cassirer'in sahip olduğu galeride ilk kişisel sergisini açtı. Corinth, Berlin'deki empresyonistlerin önde gelen isimlerinden biri oldu. 1902'de 43 yaşındayken kadınlara eğitim veren bir resim okulu açtı. Burada tanıştığı kendisinden yirmi yaş küçük öğrencisi Charlotte Berend ile evlendi. Çiftin iki çocukları oldu. Berend'in Corinth'in çalışmaları üzerinde olumlu etkisi oldu. Ayrıca, aile yaşantıları ressamın ana teması haline geldi.
Aralık 1911'de felç geçirdi ve vücudunun sol tarafını kullanamamaya başladı. Eşinin yardımıyla bir sene boyunca sağ eliyle resim yapmaya devam etti. Bu zamanlarda, eserlerinin büyük kısmını manzaralar oluşturmaya başladı. Bu manzaraların çoğu Corinth'in bir ev sahibi olduğu Alpler'deki Walchensee'ne aitti. Bu tablolar parlak renkleriyle çok canlıydı ve ressamın en iyi çalışmaları kabul edilir. 1915-1925 yılları arasında Berliner Secession'ın başkanı oldu.
Corinth ilk oymabaskısını 1891 ilk litografını ise 1894 yılında yaptı. Bakır üzerine kezzap haricinde bütün baskı tekniklerini denedi. 1919-1924 arasında ise 12 tahta baskı yaptı. Yaşamının son on beş senesini çok üretken geçirdi. 60 tanesi otoportresi olan 900'den fazla baskı yaptı. Ayrıca, 1919-1925 yılları arasındaki manzara tabloları en çok ilgi çeken çalışmaları oldu.
15 Mart 1921'de Corinth, Königsberg Üniversitesi'nden onursal doktora ünvanı aldı. Yaşamının son yıllarında izlenimcilikten dışavurumculuğa geçerek daha sert tonlar kullanmaya başladı. 1925 yılında Frans Hals ve Rembrandt gibi favori Hollandalı ustaların resimlerini görmek üzere Hollanda'yı ziyaret etti. Bu ülkede zatürreye yakladı ve Zandvoort'ta vefat etti. Almanya'da şöhreti nazizmin gelişine kadar sürekli arttı. Naziler, eserlerini yoz bulduğu için tabloları Alman müzelerinden çıkartıldı.
1910 yılında, doğduğu şehir Tapiau'da bulunan bir kilisenin altarı için Golgatha isimli bir tablo yaptı. İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarında Kızıl Ordu'nun Prusya'yı işgal ettiği günlerde bu resim ortadan kayboldu. Tapiau, savaş sonunda enkaz haline gelmeyen birkaç Doğu Prusya kasabasından biridir. Corinth'in doğduğu ev hala sağlamdır.




Lovis Corinth Resimleri,Lovis Corinth Eserleri
__________________
TUALİM.NET

Konu Renklerin Dansı tarafından (18.12.11 Saat 04:11 ) değiştirilmiştir..
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
biyografisi, corinth, hayatı, lovis, lovis corinth, lovis corinth biyografi, lovis corinth biyografisi, lovis corinth hakkında genel bilgi, lovis corinth hayatı, lovis corinth kimdir, lovis corinth özgeçmişi, lovis corinth yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bob Ross Biyografisi ( Hayatı ) Tualim Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 1 08.11.11 00:50
Fernand Leger Biyografisi ( Hayatı ) Tualim Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 1 30.10.11 15:54
Lovis Corinth Resimleri,Lovis Corinth Eserleri Renklerin Dansı Yabancı Ressamların Eserleri 0 24.09.10 18:52
Kozyndan Biyografisi ( Hayatı ) Renklerin Dansı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 28.10.09 18:12
Man Ray Biyografisi ( Hayatı ) Renklerin Dansı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 28.10.09 18:10


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.