Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Tualim Resim Galerisi > Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı )

Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) Yabancı Ressamların Biyografisi,Yabancı Ressamları Hayatı,Yabancı Ressamların Yaşam Hikayeleri...

Wayne Thiebaud Biyografisi - Wayne Thiebaud Kimdir - Wayne Thiebaud Hayatı

Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) kategorisinde açılmış olan Wayne Thiebaud Biyografisi - Wayne Thiebaud Kimdir - Wayne Thiebaud Hayatı konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Wayne Thiebaud Biyografisi - Wayne Thiebaud Kimdir - Wayne Thiebaud Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2470

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27.09.10, 04:34   #1
Kullanıcı Profili
Moderator
Avatar Yok
Tualim.NetGökkuşağı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2009
Yaş: 42
Üye No: 375
Mesajlar: 1.918
Konular: 1568
Bulunduğu yer: Ankara
Arrow Wayne Thiebaud Biyografisi - Wayne Thiebaud Kimdir - Wayne Thiebaud Hayatı

Wayne Thiebaud Biyografisi - Wayne Thiebaud Kimdir - Wayne Thiebaud Hayatı

Wayne Thiebaud (15 Kasim 1920 Doğumlu) Bir Olan Amerikan Ressam Olan tr Ünlü eserleri Olan kek, hamur İşleri, çizme, tuvaletler, oyuncaklar ve rujlar. Onun soyadı "Tee-bo." Telaffuz edilir Paylaşmak başkalarıyla soyadı "Tee-bo." Telaffuz edilir O ellili ve altmışlı sırasında idam eserleri, biraz klasik pop sanatçıların eserleri öncesine ait olmasına rağmen, kitle kültürü nesneleri olan ilgisi nedeniyle Pop sanat hareketi ile ilişkilidir. , Ancak eserleri ve altmışlı yılların Klasik eserleri O Ile ilişkili Pop sanat ve nesnelerin ilgisi dolaşmam Hareket Kitle kültürü sanatçılar pop sırasında ellili IDAM, Şile buraya ne kadar öncesine. Thiebaud ve onun konuları tasvir ağır pigment ve abartılı renk kullanır iyi tanımlanmış gölgeler reklam özelliği hemen hemen her zaman onun çalışması yer almaktadır. Thiebaud Ağır kullandığı pigment konular, ve Paylaşmak başkalarıyla Tasvir Renkler abartılı ve alamiyorum tanımlanmış gölgeler reklam karakteristik Çalışmaları beleş beleş Paylaşmak başkalarıyla onun Zaman Dahil.

Yaşamı

Thiebaud doğdu Mormon Ebeveyn Mesa, Arizona, ABD. Ailesi o altı aylıkken Long Beach, California'ya taşındı. Ailesi taşındı Long Beach, California eski Zaman'a ay o Altı oldu. lise yıllarında bir yaz o Walt Disney Studio çırak oldu. Okul yıllarında Yüksek Bir yaz boyunca Paylaşmak başkalarıyla o de Çırak Walt Disney Studio. Gelecek yaz o Los Angeles ticaret okulda okudu. Gelecek yaz o okudu Los Angeles ticaret okulu. 1938-1949 arasında, o bir karikatürist ve tasarımcı California ve New York'ta yaptı. 1938-1949 arasında, O bir karikatürist ve tasarımcı California ve New York'ta yaptı. Diye.] O bir sanatçı olarak görev yapmak yapmıştır Amerika Birlesik Devletleri Ordusu Hava Kuvvetleri 1942-1945 Arası 1942-1945 arasında Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Hava Kuvvetleri'nde bir sanatçı olarak görev yaptı.

1949 yılında, o 1951 yılında lisans ve 1952 yılında yüksek lisans derecesini aldı Sacramento State College, transfer olmadan önce San Jose State College (bugünkü San Jose State Üniversitesi) kaydoldu. 1949 yilinda, simdi (kayıtlı San Jose State College San Jose State University transfer olmadan once) Sacramento State College 1952 yilinda Lisans derecesini ALDI diye Bir Yüksek Lisans 1951 ve. Daha sonra Sacramento City College de ders vermeye başladı. Daha Hiçbiri ders Başladı Sacramento City College vermeye. 1960 yılında, o 1970'lerde üzerinden kaldı California, Davis, Üniversitesi'nde yardımcı doçent ve etkilemiş sayısız sanat öğrencileri oldu. asistanı Oldu Davis de 1960 yilinda Profesör, University of California 1970'lerde, uzerinden o Kaldi ve etkilemiş sayısız sanat öğrencileri. Thiebaud, temelde geleneksel disiplinler, yaratıcılık ek olarak çok çalışmaya önem çok bir sonraki onun bağlılık nedeniyle Conceptualists arasında yoktu ve gerçekçilik seviyorum. Thiebaud, temelde geleneksel disiplinler, yaratıcılık ek olarak Çok İyi çalışmaya önem Çok İyi Bir sonraki Paylaşmak başkalarıyla bağlılık nedeniyle Conceptualists arasında yoktu ve gerçekçilik Seviyorum. Bazen, hâlâ pro bono UC Davis de ders veriyor. Sürekli,, Hala verir pro bono Davis UC dersler de.

yokluğunda bir izin günü, o ve Willem De Kooning ve Franz Kline ile arkadaş oldu çok proto pop sanatçı Robert Rauschenberg ve Jasper Johns gibi bu abstractionists etkilenmiştir New York'ta geçirdi. yokluğunda bırakın Bir GÜNÜ, o Zaman geçirdim New York Ile ARKADAŞ Oldu o Willem De Kooning ve Franz Kline ve sanatçılar Oldu pop proto Şıra abstractionists met Çok İyi etkilenir Robert Rauschenberg ve Jasper Johns. Bu süre zarfında pencere görüntülenir gıda görüntülerine dayanılarak çok küçük resimlerinin bir dizi başladı, ve onların temel şekiller üzerinde duruldu. Met süre zarfında Pencere görüntülenir Gıda görüntülerine dayanılarak Çok İyi Küçük'ün resimlerinin Bir dizi Başladı, ve onların Temel Şekiller uzerinde duruldu.

California dönersek, o Ayni zamanda Ortak kavramının maruz kalmış simdi Sanatçı Kooperatif galeri, Sanatçılar Çağdaş Galerisi ve Gölet Çiftliği Dahil Olmak uzere diger kooperatif Kurdu vs, Üçgen, daire, kare tecrit, met Konu ve halen Takip New York'ta kooperatif.

1960 yılında Modern Sanatlar Müzesi, San Francisco ve Staempfli ve Tanager galerileri New York'ta yılında San Francisco'da ilk tek kişilik şovu vardı. 1960 yilinda yaptığı first Tek Kişilik şovu vardi San Francisco de Modern Sanatlar Müzesi, San Francisco ve New York galerilerinde Staempfli ve Tanager. Bu gösterileri iki yıl sonra, ama biraz haber aldı, New York'ta bir 1962 Sidney Janis Galerisi sergi resmen Pop Art diye bir şey illusionistic formun bir ressam başka varlık reddedilmektedir rağmen onu ulusal tanınma getiren başlattı. Met gösterileri daha Hiçbiri Iki Yıl, ancak alınan Küçük'ün Fark, Bir 1962 Sidney Janis New York'taki Galeri sergi resmen başlattı Pop Art form illusionistic Bir Ressam daha baska Bir sey getirme Olma reddedilmektedir ragmen o tanıma ONU milli.

1961 yılında Thiebaud tanıştık ve Allan Stone ile arkadaş (1932-2006), ilk "break" onlarca yıl önce kendisine verdiği adam oldu. 1961 yilinda Thiebaud Bir Araya geldi ve) Allan Ile ARKADAŞ Oldu Stone (1932-2006, Yıl hafta önce "ara adam verdi ona first". Stone 2006. Taş, 2006 yilinda Stone Ölümüne sorunu çözecek kadar Thiebaud's Satıcı Oldu Stone ölümüne kadar Thiebaud's satıcı oldu. Stone Thiebaud dedi "Ben karmaşık ve yetenekli adam, müthiş bir öğretmen ve aşçı, bir spin ile batıya hizmet en iyi öykücü ve büyük bir ressam olan sihirli bir dokunuşla onun gerçek tevazu ve sadece aşılması ile dostluk zevk oldu tevazu. resme Thiebaud bağlılığı ve mükemmellik onun peşinde kim yeterince onunla temas şanslı tüm ilham veriyor. O çok özel bir adam. "Taş Thiebaud Dedi" Ben, karmaşık ve yetenekli adam, müthiş Bir Öğretmen ve Aşçı Ile hizmet Bir spin Ile Batida tr alamiyorum öykücü, ve Şu kimin sihirli Bir dokunuşla Paylaşmak başkalarıyla GERÇEK tevazu Sadece aşılması Büyük Bir Ressam DOSTLUK zevk Oldu ve Boyama icin tevazu. Thiebaud bağlılığı ve mükemmellik Paylaşmak başkalarıyla peşinde kim Yeterince onunla Şanslı tum ilham veriyor temas. O Çok İyi Özel Bir adam. "Allan Stone Galeri şu anda New York'ta bulunan ve birçok pop-sanatçıların sanat taşır. Allan Taş Galeri Şehir oldugunu York New Su Anda yer alan ve sanat taşıyan diger birçok pop-sanatçı. Stone ölümü, Thiebaud oğlu Paul Thiebaud (Başlangıcı 1960-2010) onun satıcı olarak üzerine almıştı. Taş'ın ölümünden Hiçbiri Thiebaud Oğlu Paul Thiebaud (1960-2010) Paylaşmak başkalarıyla Satıcı olarak uzerine almıştı. Paul Thiebaud kendi doğru başarılı bir sanat tüccarı ve Manhattan ve San Francisco'da eponymous galerileri vardı. Paul Thiebaud Kendi Doğru'nun başarılı Bir sanat tüccarı ve Manhattan ve San Francisco'da eponymous galerileri vardi (Not: Paul Thiebaud 19 Haziran 2010 tarihinde öldü). (: Paul Thiebaud 19 Haziran 2010 Tarihinde Oldu değil)

1962 yilinda Thiebaud çalışması, Dahil Edildi Birlikte Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Jim Dine, Phillip Hefferton, Joe Goode, Edward Ruscha ve Robert Dowd, Içinde tarihsel Ö NEML ve çığır "kırılma Ortak Nesneler Yeni Resim küratörlüğünde tarafından" Walter Hopps Müzesi'nde Pasadena Sanat [1]. Bu sergide tarihsel Amerika'da ilk Pop Art fuarlarından biri olarak kabul edilir. Amerika Sergiler yılında Ayşe sergi tür olarak Bir tarihsel Kabil Pop Art. Bu ressamlar Amerika şok sosyal huzursuzluk ve sanat dünyasının bir süre içinde yeni bir hareketin parçası olduğunu ve sonsuza dek sanat değişti. Met ressamlar Amerika şok Sosyal huzursuzluk ve sanat dünyasının Bir süre Içinde Yeni Bir hareketin Parçası oldugunu ve Nakarat sanat değişti.

1963 yılında resim, şekil giderek döndü ahşap ve katı her ayrıntı ile keskin vurguladı. onu Ayrıntı Ile keskin vurguladı Katı 1963 yilinda resim, şekil giderek Döndü Ahşap ve. 1964 yılında, ilk Crown Point Basında baskılar yapılmış kariyeri boyunca baskı yapmaya devam etmiştir. 1964 yilinda yapılan baskılar yaptığı first Crown Point Havzası ve kariyeri boyunca BASKI yapmak zorundadır Devam Etti. 1967 yılında yaptığı çalışma Bienali'nde Internationale de gösterildi. 1967 yilinda yaptığı çalışma Bienali'nde Internationale de gösterildi.

Sacramento City College Thiebaud başarılı öğrencilerinden biri, Santa Fe, New Amerikan Hint Sanatlar Enstitüsü'nde öğretim yoluyla Amerikan Hint sanat yönünde büyük bir etkisi haline geldi Fritz Scholder (1937-2005) ünlü sanatçı oldu Meksika (1964-1969). Üniversite City başarılı öğrencilere Sacramento One Thiebaud, Ünlü sanatçı Oldu Fritz Scholder talimatıyla (bella uzerinden sanat İpucu Yön Amerikan etkisinin Büyük haline a Gitti) Amerikan de Santa Fe, New Meksika (1964-1969) ve 1937-2005 Sanat Hint Enstitüsü.

14 Ekim 1994 günü, Başkan Clinton tarafından Ulusal Sanat Madalyası takdim edildi. 1994 Tarihinde 14 Ekim, o sunuldu Sanatlar Madalyası Ulusal Başkanı Clinton.

Wayne Thiebaud iki kez, biri model ve yazar Twinka Thiebaud ve o predeceased kimler tarafından başka bir sanat tüccarı Paul Thiebaud olan dört çocuk, üretim evlendi. Wayne Thiebaud Kime sahipler çocuk, sesini duymak Iki kez evlendi Dort Üretim model ve Yazar Twinka Thiebaud ve baska sanat tüccarı Paul Thiebaud predeceased Edildi tarafından o Kime.

Thiebaud taşımaktadır resimlerinde Paylaşmak başkalarıyla icin alamiyorum bilinen Üretim hattında yararlanılır nesneleri yiyenlerin ve kafeteryalar ve hamur İşleri Taksi pies. Çok merak ediyorum o, gıda sektöründe çalışan zaman geçirdim eğer gerçekte yaptı. Çok İyi merak ediyorum o, Gıda sektöründe çalışan Zaman geçirdim eger gerçekte yaptı. Long Beach genç bir adam olarak, Mile High ve "Mile High" sıcak bir köpekti dondurma ve "Red Hot" olduğunu Red Hot adlı bir kafede çalıştı. Plaj adam Uzun Genç görmeme Bir, Bir de çalıştı kafe adında Mile High Mile High "ve Red Hot" dondurma Red Hot "Bir" ve sosisli.

O kitle kültürünün nesneler olan ilgisi nedeniyle Pop sanat ressamlar ile ilişkili olduğu, ancak ellili ve altmışlı sırasında idam eserleri, biraz Thiebaud üzerinde bir etkisi olmuş olabilir düşündüren, klasik pop sanatçıların eserleri öncesine hareketi. O Ile ilişkili oldugunu Pop sanat ve nesnelerin ilgisi nedeniyle ressamlar Kitle kültürü, ancak, ellili ve altmışlı sırasında eserleri, IDAM, Şile buraya ne kadar etkisi uzerine Bir Thiebaud olabilir oldugunu düşündürmektedir öncesine sanatçılar pop Klasik Eserler Hareketi. Thiebaud ve onun konuları tasvir ağır pigment ve abartılı renk kullanır iyi tanımlanmış gölgeler reklam özelliği hemen hemen her zaman onun çalışması yer almaktadır. Thiebaud Ağır kullandığı pigment konular, ve Paylaşmak başkalarıyla Tasvir Renkler abartılı ve alamiyorum tanımlanmış gölgeler reklam karakteristik Çalışmaları beleş beleş Paylaşmak başkalarıyla onun Zaman Dahil.

hamur işleri yanı sıra, Thiebaud manzara, streetscapes ve Mickey Mouse gibi popüler karakterler boyalı vardır. hamur İşleri Yani Şıra, Thiebaud Boyalı Olan manzara, streetscapes, ve görmeme Popüler karakterler Mickey Mouse. Günbatımı Streets (1985) ve Flatland River (1997) gibi Onun son resimlerinde, onların hiper gerçekçilik için dikkat ve gündelik Amerikan hayatından sıradan sahneler kaptırdım bazı yollar Edward Hopper 'ün eserine benzer bulunmaktadır. (1997) Flatland Nehri Adlı oğlu Resimler görmeme Sunset Streets (1985) ve gerçekçilik Hiper kaydetti Click Kendi ve Benzer Bir sekilde bazi Edward Hopper gündelik Amerikan hayat sahneleri sıradan birlikteydi Hayran bırakan eser.

Onun resminde, onun konulardan ironi ve objektif mesafe düşündürecek şekilde olağan odaklanmaktadır. Paylaşmak başkalarıyla resminde, Paylaşmak başkalarıyla konulardan okadar ve Objektif Mesafe düşündürecek sekilde olağan odaklanmaktadır. Aynı zamanda New York School bağımsız bir mesafede tutarak noktası yapar. O da mesafeden Bağımsız Bir noktasının tutmak Yapan New York Okulu.

Thiebaud bir sanatçı, ama bir ressam kendisi değil düşünmektedir. Thiebaud Bir sanatçı, AMA Bir Ressam kendisi degil düşünmektedir. O bir obur okuyucu, öğrencilerine şiir okuma tanınır. O bir obur okuyucu, öğrencilerine Şiir Okuma tanınır. En sevdiği şair William Carlos Williams. Paylaşmak başkalarıyla en sevdiği Şair William Carlos Williams'ın.

o öğrencinin sorulardan biri, cevap nerede Thiebaud 1990 Tasarım Harvard Üniversitesi konuştu "Ne bir sanatçı tanımlar düşünüyorsunuz?" o öğrencinin sorulardan sesini duymak, teşekkür et terminaline nasıl gidebilirim Thiebaud 1990 Tasarım Harvard Üniversitesi konuştu "Ne Bir sanatçı tanımlar düşünüyorsunuz?" ve Sayın Thiebaud "Bir sanatçı kendi dünya yaratır." yanıt ve Sayın Thiebaud "Bir sanatçı Kendi Dünya yaratır." Yanıt

Seçilen Eserler:

1961 Pies, Pies, Pies 1961 Pies, Pies, Pies
Kek Kek 1962 civarında yaklaşık 1962
1962 Ekmek Counter 1962 Ekmek Counter
1963 Pastalar 1963 Pastalar
Dondurma Dondurma Koni Koni Ile 1963 Kız ile 1963 Kız
Oturan 1964 Man - Geri Oturan 1964 Man - arkadan Görünüm
Puff Puf Ile ile 1966 Toz 1966 Pudra
1967-1968 Coloma Ridge 1967-1968 Coloma Ridge
1975 Ayakkabı Satırlar 1975 Ayakkabı Satırlar
1977 24 Caddesi Kavşak 1977 24 Sokak Kavşağı
1981 Hill Street (Gün Şehir) 1981 Hill Street (Gün Şehir)
1987 İki Boya Kovaları 1987 İki Boya Kovaları
1993 Apartman Profili 1993 Apartman Fotoğrafları
1996 Farm Kanal 1996 Farm Kanal
1999 Rezervuar 1999 Rezervuar
2002 Jolly Koniler 2002 Jolly Koniler
__________________


Gökkuşağı
Gökkuşağı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
biyografisi, hayatı, kimdir, thiebaud, wayne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Donatello Biyografisi - Donatello Hayatı - Donatello Kimdir - Donato di Niccolo di Gökkuşağı Heykel 0 10.12.11 21:53
Praxiteles Biyografisi - Praxiteles Hayatı - Praxiteles Kimdir - Heykeltıraş Praxitel Gökkuşağı Heykel 0 07.12.11 21:17
Man Ray Biyografisi - Man Ray Kimdir - Man Ray Hayatı - Ressam Man Ray Yaşamı Gökkuşağı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 31.10.11 22:55
Aetion Biyografisi - Aetion Kimdir - Aetion Hayatı - Echion Biyografisi - Aetion Gökkuşağı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 26.12.10 19:45
Giorgione Biyografisi - Giorgione Hayatı - Giorgio Barbarelli da Castelfranco Kimdir Gökkuşağı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 12.10.10 04:49


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.