Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Giulio Carpioni Biyografisi - Giulio Carpioni Hayatı - Giulio Carpioni Kimdir (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/2855-giulio-carpioni-biyografisi-giulio-carpioni-hayati-giulio-carpioni-kimdir.html)

Gökkuşağı 12.10.10 03:23

Giulio Carpioni Biyografisi - Giulio Carpioni Hayatı - Giulio Carpioni Kimdir
 
Giulio Carpioni Biyografisi - Giulio Carpioni Hayatı - Giulio Carpioni Kimdir

Giulio Carpioni (1613-29 Ocak 1678) erken barok döneminin bir İtalyan ressamı ve resim klişecisi.

Olasılıkla Venedik'te doğdu. Carpioni, Alessandro Varotari'nin (il Padovanino) idaresi altında çalıştı ve Simone Cantarini, Carlo Saraceni ve Jean Leclerc'in çalışmalarından etkilendi. 1631 yılında Bergamo'yu kısa bir ziyaretinden sonra Lombard sanatından etkilendi. 1683 yılında Vicenza'ya yerleşti ve çalışmalarının çoğunu burada gerçekleştirdi.

Tarih ve ziyafetler resmetti ve ayrıca küçük kutsal objeler, bunların pekçoğu Venedik Devleti kiliselerinde görülebilir. Onun tafafından yapılan resimler Augsburg, Dresden, Viyana, Modena ve Floransa galerilerinde görülebilir. O ayrıca bir resim klişecisiydi. Onun en iyi klişeleri St. Anthony of Padua, Christ on the Mount of Olives, The Virgin reading ve The Virgin with Rosaryhttp://www.tualim.net/forum/images/nkt.jpgbulunmaktadır. Verona'da öldü. Ayrıca oğlu Carlo Carpioni de bir ressamdı.

Onun önemli çalışmaları, Apotheosis of the Dolfin family (1647) ve Allegory of the Grimani Family (1651) ve altarpiece of Sant'Antonio da Padova, Virgin and two saints ve Triumph of Silenus in the Gallerie dell’Accademia of Venice dir. Vicenza'da Oratoria di San da Tolentino (Vicenza'da küçük bir kilise) için bir seri yağlı boya tablosu yaptı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.