Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Jacopo Bellini Biyografisi - Jacopo Bellini Hayatı - Jacopo Bellini Kimdir (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/2873-jacopo-bellini-biyografisi-jacopo-bellini-hayati-jacopo-bellini-kimdir.html)

Gökkuşağı 14.10.10 03:30

Jacopo Bellini Biyografisi - Jacopo Bellini Hayatı - Jacopo Bellini Kimdir
 
Jacopo Bellini Biyografisi - Jacopo Bellini Hayatı - Jacopo Bellini Kimdir

Jacopo Bellini, (D. 1396 veya 1400 Venedik – Ö. 1470) İtalyan ressam. Kuzey İtalya'da ve Venedik'de Rönesans ekolünün oluşmasında katkıda bulunmuştur.

Rönesans’ın en önemli sanatçı ailelerinden biri olan Bellini ailesinin üyelerindendir. Giovanni Bellini ve Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresini çizen Gentile Bellini'nin babasıdır. Damadı Andrea Mantegna da, Rönesans Dönemi'nin önde gelen ressamlarından biridir.

Gençlik yıllarında doğduğu Venedik'te ressam Gentile da Fabriano tarafından özel olarak eğitildi. 1411 ve 1412 yıllarında Foligno'ya gitti ve Palazzo Trinci fresklerinde çalıştı. 1423'de Antonio Bellini ile Floransa’ya gitti ve Vivarini okulunu kurdu. Burada erken Rönesans Floransa resmi ile Venedik resmini buluşturdu. Brunelleschi, Donatello ve Masaccio gibi sanatçılardan yeni çalışma yöntemleri öğrendi. 1424 yılında Venedik'e dönerek bir atölye açtı ve ölene kadar burada çalışmalarını sürdürdü.

Ressamın Verona Katedrali'ndeki 1436 yılına ait muazzam "Çarmıha Germe"'nin de dahil olduğu pek çok eserihttp://www.tualim.net/forum/images/nkt.jpgkayıptır. Bilinen en önemli eserleri arasında günümüzde Accademia Carrara'da bulunan ve önceleri Gentile da Fabriano'ya atfedilmiş, tahmini 1430 yılına ait "Madonna ve Çocuk" adlı eseridir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.