Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   John Henry Twachtman Biyografisi - John Henry Twachtman Hayatı - John Henry Twachtman (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/3753-john-henry-twachtman-biyografisi-john-henry-twachtman-hayati-john-henry-twachtman.html)

Renklerin Dansı 10.06.11 22:33

John Henry Twachtman Biyografisi - John Henry Twachtman Hayatı - John Henry Twachtman
 
John Henry Twachtman Biyografisi - John Henry Twachtman Hayatı - John Henry Twachtman Kimdir?

John Henry Twachtman (4 Ağustos 1853 - 8 Ağustos 1902), kariyeri boyunca farklı stillerde eserler üreten, ancak en çok izlenimci manzara resimleri ile bilinen ABD'li ressam. İzlenimcilik akımı dahilinde daha kişisel ve deneysel eserler veren Twachtman, profesyonel sanat organizasyonlarına karşı çıkan bir ressam grubu olan "Ten American Painters" üyesiydi.


Cincinnati, Ohio'da doğan Twachtman ilk sanat eğitimini Frank Duveneck'ten aldı. Daha sonra, dönemin birçok ressamı gibi Twachtman da eğitimini sürdürmek için Avrupa'ya gitti. 1875'te Münih Güzel Sanatlar Akademisi'ne kayıt oldu ve Duveneck ile William Merritt Chase'le birlikte Venedik'e seyahat etti. Bu dönemde çizdiği manzara resimlerinde, Münih'te öğrendiği gevşek fırça darbeleriyle oluşturulan gölgeli tekniği kullandı. Ayrıca, oyma baskı eğitimi de aldı ve gördüğü bir manzarayı anında kaydedebilmek için yanında gravür tabakaları taşımaya başladı.
Kısa bir süre için Amerika'ya döndükten sonra, 1883-1885 yılları arasında Paris'teki Académie Julian'da eğitim gördü. Bu dönemde eserlerinde gri ve yeşil ağırlıklı yumuşak bir tonalist tarz görülmeye başladı. Sanat eleştirmenlerinin ressamın en önemli eserleri olarak değerlendirdiği çoğu eser, örneğin New York'taki Metropolitan Museum of Art'ta bulunan Arques-la-Bataille ve Cincinnati Art Museum'daki Springtime, bu dönemde çizildi.

1886'da Amerika'ya dönen Twachtman Connecticut'a yerleşti ve bir süre sonra Greenwich'te bir çiftlik satın aldı. Arkadaşı olan ressam Julian Alden Weir ile birlikte resimler çizdi ve sergiler açtı. Ayrıca vaktinin büyük bölümünü Cos Cob Sanat Topluluğu'ndaki çalışmalarına ayırdı. Twachtman'ın bu topluluk için önemi büyüktü. Twachtman büyük bir ticari başarı kazanamamış olduğundan, sanat çalışmalarında özgürlüğünü koruyordu ve ticari başarıyı garantileyecek unsurları içeren sıradan ama satılabilir resimler üretmiyordu. Bu yönüyle topluluğu etkilenen ressam, eserleri, konuşmaları ve dersleri ile Cos Cob topluluğunun yaratıcılığını destekliyordu.[1] Twachtman bu dönemde, yağlı boya resimlerin yanı sıra gravürler ve pastel resimler de çizdi.



Connecticut yıllarında ressamın tarzı bir kez daha değişiklik gösterdi ve oldukça kişisel izlenimci bir tekniğe dönüştü. Ressam, Greenwich'teki çiftliğini ve bahçesini konu eden, genelde karla kaplı manzaralardan oluşan birçok resim çizdi. Çiftliğinin sınırları içindeki ufak bir şelaleyi farklı mevsimlerde ve günün farklı saatlerinde gösteren düzinelerce resim yaptı.
Twachtman, 1889'dan 1902'deki ölümüne kadar Art Students League of New York'ta dersler verdi. Ayrıca hayatının son döneminde, 19. yüzyıl Amerika'sının sanat merkezlerinden biri olan Gloucester, Massachusetts'e seyahat etti ve burada, henüz yaygınlaşmamış olan daha modernist bir tarza çizilmiş canlı sahneleri içeren bir dizi resim yaptı. Henüz 49 yaşındayken, bir anevrizma sonucu Gloucester'da aniden öldü. Bugün eserleri, New York'ta Metropolitan Museum of Art, Washington'da National Gallery of Art ve Bostan'da Museum of Fine Arts da olmak üzere birçok farklı müzede sergilenmektedir.





John Henry Twachtman Resimleri

Gökkuşağı 12.11.11 02:34

John Henry Twachtman Biyografisi - John Henry Twachtman Hayatı - John Henry Twachtman
 
John Henry Twachtman Biyografisi - John Henry Twachtman Hayatı - John Henry Twachtman Kimdir

John Henry Twachtman (D. 4 Ağustos 1853 - Ö. 8 Ağustos 1902), kariyeri boyunca farklı stillerde eserler üreten, ancak en çok izlenimci manzara resimleri ile bilinen ABD'li ressam. İzlenimcilik akımı dahilinde daha kişisel ve deneysel eserler veren Twachtman, profesyonel sanat organizasyonlarına karşı çıkan bir ressam grubu olan "Ten American Painters" üyesiydi.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Twachtman.jpg

John Henry Twachtman 1900

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...chtman_001.jpg

The White Bridge, yaklaşık 1895, Minneapolis Institute of Arts

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...man_Summer.jpg

Summer, 1897-99, Phillips Collection


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.