Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Paris Bordone Biyografisi - Paris Bordone Kimdir - Paris Bordone Hayatı (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/4202-paris-bordone-biyografisi-paris-bordone-kimdir-paris-bordone-hayati.html)

Gökkuşağı 22.10.11 23:17

Paris Bordone Biyografisi - Paris Bordone Kimdir - Paris Bordone Hayatı
 
Paris Bordone Biyografisi - Paris Bordone Kimdir - Paris Bordone Hayatı

Paris Bordone (D. 1500, Treviso - Ö. 19 Ocak 1571, Venedik), Venedikli Rönesans ressamı.

Şöhretini yapmış olduğu portrelerle kazanan Bordone, aynı zamanda dinsel ve mitolojik ögeleri de resmetmiştir. I. François tarafından Fransa'ya davet edildi. Fransız sarayında birçok portreye imza attı. Buna karşın Fransız koleksiyonlarında bu eserleri bulunmamaktadır. Louvre Müzesi'nde bulunan eserleri sonradan edinilmiş eserleridir.

1548'de Augsburg'a davet edilen Paris Bordone, orada Fugger ailesi ile çalıştı. Çok sayıda ünlü esere imza atan ressamın en önemli tarihi konulu yapıtı ise 1540 yılında tamamladığı 'Balıkçı ve Dük' adlı tablosudur. Bu tablo halen Venedik Akademisi'nde bulunmaktadır. Diğer bir ünlü eseri de Londra Ulusal Galeri'de sergilenen Daphnis ve Khloe adlı kadın portresidir.

Diğer ünlü tabloları arasında Madonna, Çobanların Tapınması, Satranç Oynayanlar, İsa Hekimler Arasında ve İsa'nın Vaftiz Edilişi sayılabilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.