Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Franz Kline Biyografisi - Franz Kline Kimdir - Franz Kline Hayatı - Franz Kline Yaşam (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/4309-franz-kline-biyografisi-franz-kline-kimdir-franz-kline-hayati-franz-kline-yasam.html)

Gökkuşağı 29.10.11 23:59

Franz Kline Biyografisi - Franz Kline Kimdir - Franz Kline Hayatı - Franz Kline Yaşam
 
Franz Kline Biyografisi - Franz Kline Kimdir - Franz Kline Hayatı - Franz Kline Yaşamı

Franz Kline "Franz Jozef Kline" (D. 23 Mayıs 1910, Wilkes-Barre, Pennsylvania, ABD – Ö. 13 Mayıs 1962, New York, ABD) ABD’li bir ressam. Daha çok soyut dışavurumculuk stili ile yaptığı resimlerle tanınmıştır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...kline_high.gif

High Street, 1950, Harvard Art Museums/Fogg Museum

Her ne kadar ABD’deki soyut dışavurumculuk akımını benimsemiş sanatçılar daha çok New York ve çevresinde bulunmuşlarsa da Franz Kline sanat hayatı sadece New York ile sınırlı kalmamıştır. Pennsylvania eyaletinde yer alan Wilkes-Barre şehrinde dünyaya gelen sanatçı, yetim çocukların gittiği bir akademi okulu olan Girard College’de eğitim aldın. Daha sonra Boston Üniversitesi’nde eğitimine devam ederken: yazların çoğunluğunu geçirdiği Massachusetts eyaletinin Provincetown şehrinde de 1956 ile 1962 yılları arasında resim çalışmalarına devam etti. Elizabeth Vincent Parsons adındaki Büyük Britanyalı bir balerin ile evlendi. Bir kalp hastalığına yenik düşerek New York şehrinde vefat etti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.