Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Tualim Resim Galerisi > Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı )
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda

Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) Yabancı Ressamların Biyografisi,Yabancı Ressamları Hayatı,Yabancı Ressamların Yaşam Hikayeleri...

John William Waterhouse Biyografisi

Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) kategorisinde açılmış olan John William Waterhouse Biyografisi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
John William Waterhouse Biyografisi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3088

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.02.09, 02:01   #1
Kullanıcı Profili
Administrator
 
Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetAdmin
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 4
Mesajlar: 422
Konular: 414
Arrow John William Waterhouse Biyografisi

Ohn William Waterhouse Biyografisi

John William Waterhouse

Gençlik yıllarında Nino olarak bilinen John William Waterhouse, 6 Nisan 1849'da Roma'da doğmuştu. Anne ve babası sanata olan ilgilerinden dolayı İtalya'ya gelmiş iki İngiliz ressamdı. Waterhouse ve ailesi 1850'li yılların sonlarına doğru İngiltereye geri döndüler. Waterhouse babasının stüdyosunda heykel ve resim üzerine yeteneklerini geliştirdi. Kraliyet Akademisine birçok kez başvuruda bulunduktan sonra ancak 1870 yılında kabul edildi. 1895 yılında akademinin bir üyesi oldu.


Waterhouse'un doğduğu yere olan sevgisini yansıtan ilk çalışmaları İtalyan tema ve manzaralarına odaklanmıştır. Daha sonraki çalışmalarında Alma-Tadema ve Frederick Leighton gibi pre-raphaelist ressamların işlediği konularla ilgilenmiştir.

Özellikle Roma mitolijisi ve Keats, Tennyson gibi klasik İngiliz şairleri olmak üzere klasik mitoloji, tarih ve edebiyat konuları üzerine yaptığı 200'den fazla tablosu bulunmaktadır. Öldüren cazibeleriyle erkekleri kurban durumuna düşüren güzel kadınlar eserlerinde yer alan önemli ögedir.

Yaşadığı süre içinde tanınmış olan ender ressamlardan biridir. Uzun bir hastalık döneminden sonra 10 Şubat 1917'de ölünceye kadar resim yapmaya devam etmiştir. Başta Frank Dicksee ve Herber James Draper olmak üzere daha sonraki pre-raphaelistlerin çoğu Waterhouse'un stilinden önemli ölçüde etkilenmişlerdir.
__________________
Admin
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.11, 01:44   #2
Kullanıcı Profili
Moderator
Avatar Yok
Tualim.NetGökkuşağı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2009
Yaş: 42
Üye No: 375
Mesajlar: 1.918
Konular: 1568
Bulunduğu yer: Ankara
Arrow John William Waterhouse Biyografisi - John William Waterhouse Hayatı - John William

John William Waterhouse Biyografisi - John William Waterhouse Hayatı - John William Waterhouse Kimdir

John William Waterhouse, (D. 6 Nisan 1849 Roma, İtalya - Ö. 10 Şubat 1917 Londra). Bir İngiliz ressamı. Neo-klasik ve Ön-Raffaelocu akımlara uyan mitoloji ve edebiyattan uyarlanan kadın resimleri ile ünlüdür.



John William Waterhouse

Hayatı ve Sanatı

Hem babası hem, annesi ressam olan John William Waterhouse İngiliz asıllı ailesinin sanat eğitimlerini geliştirmek için gitmiş oldukları Roma, İtalya'da doğdu. Çocukluk yıllarını ailesinin sanat çevresi içinde İtalya'da geçirdi. Aile arasında Nino adıyla bilinmekteydi. Waterhouse ve ailesi 1850'li yılların sonlarına doğru İngiltere'ye geridöndüler. Waterhouse babasının stüdyosunda asistan olarak heykel ve resim üzerine yeteneklerini geliştirdi. Kraliyet Akademisi Okuluna birkaç kez başvuruda bulunduktan sonra ancak 1870 yılında kabul edildi.



Undine 1872

Fakat Waterhouse çok kere kulladığı stil ve eserlerinde işlediği temalar nedeniyle "On-Rafaelocu" bir ressam olarak sınıflandırılmaktaysa da gerçekten Waterhouse bir "Neo-Klasik" ressamdır. Waterhouse'un önceleri hazırladığı tablolardan bazıları doğum ülkesine duyduğu sevgisi yansıtarak İtalyan temalara ve İtalya görüntüleriüzerine yoğunlaşmıştı. Fakat sonradan kalsık temalar ve konuları işleyen, Lawrence Alam-Tedema ve Frederick Leighton gibi "On-Refaelocu" ressamlardan etkilenmiş ve onların stilini ve temalarını benimsemiştir. Özellikle Roma mitolijisi ve Keats, Tennyson gibi klasik İngiliz şairleri olmak üzere klasik mitoloji, tarih ve edebiyat konuları üzerine yaptığı 200'den fazla tablosu bulunmaktadır. Öldüren cazibeleriyle erkekleri kurban durumuna düşüren güzel kadınlar ve onların ölümcül cazibelerine kurban giden erkekler Waterhouse'in eserlerinde yer alan önemli öğelerdir.



Shalott Leydisi 1888

Yaşadığı süre içinde tanınmış olan ve sanatından nisbetten iyi geçinip servet yapmış ender ressamlardan biridir. Waterhouse'inpopülerliği İngiltere sanat sosyetesince de kabul edilmiş ve Waterhouse 1885de Kraliyet Akademisine Assosiye Üye ve 1895'de de Tam Üye olarak seçilmiştir. Başta Frank Dicksee ve Herber James Draper olmak üzere daha sonraki On-Rafaelocuların çoğu Waterhouse'un stilinden önemli ölçüde etkilenmişlerdir.

Tablolara hazırlamaya hayatı sonuna kadar devam etmeyi de başarmıştır. Uzun bir hastalık döneminden sonra 10 Şubat 1917'de ölünceye kadar popüler resim eserleri hazırlamıştır.



Siren yaklaşık 1900

Günümüzde hazırladığı 200 kadar eserin çoğu özel koleksiyonlarda veya nerede olduğu bilinmeyen yerlerdedir. Çok iyi bilinen önemli eserleri ise Birleşik Krallık'daki müze ve güzel sanat galerilerine yayılmış durumdadır. Bazı önemli eserleri ise Birleşik Krallık dışında (örneğin "La Belle Dame Şans Merci" Almanya'da, "Circe Invidiosa", "› Ulysses and the Sirens" vb. Avusturalya'da, "Lady of Shalott" Kanada'da bulunmaktadır.



Miranda - Fırtına 1916
__________________


Gökkuşağı
Gökkuşağı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
biyografisi, john, john william waterhouse, john william waterhouse biyografi, john william waterhouse biyografisi, john william waterhouse hakkında genel bilgi, john william waterhouse hayatı, john william waterhouse kimdir, john william waterhouse özgeçmişi, john william waterhouse yaşamı, ressam john william waterhouse, ressam john william waterhouse biyografisi, ressam john william waterhouse hayatı, ressam john william waterhouse kimdir, ressam john william waterhouse yaşamı, waterhouse, william


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
John Bacon Biyografisi - John Bacon Hayatı - John Bacon Kimdir - Heykeltıraş John Bac Gökkuşağı Heykel 0 05.12.11 23:11
John William Waterhouse Eserleri - John William Waterhouse Tabloları - John William Gökkuşağı Yabancı Ressamların Eserleri 5 14.11.11 03:58
William Etty Biyografisi - William Etty Kimdir - William Etty Hayatı - William Etty Gökkuşağı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 27.10.11 02:42
William Aikman Biyografisi - William Aikman Hayatı - William Aikman Kimdir? Gökkuşağı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 11.10.10 05:52
John Kane - John Cain Biyografisi ( Hayatı ) Renklerin Dansı Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 0 28.10.09 18:07


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.