Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/)
-   -   Johann Heinrich Füssli Biyografisi - Johann Heinrich Füssli Kimdir - Johann Heinrich (http://www.tualim.net/yabanci-ressamlarin-biyografisi-hayati/7504-johann-heinrich-fussli-biyografisi-johann-heinrich-fussli-kimdir-johann-heinrich.html)

Renklerin Dansı 29.10.13 19:45

Johann Heinrich Füssli Biyografisi - Johann Heinrich Füssli Kimdir - Johann Heinrich
 
Johann Heinrich Füssli Biyografisi - Johann Heinrich Füssli Kimdir - Johann Heinrich Füssli Hayatı


Johann Heinrich Füssli (d. 7 Şubat 1741 - ö. 17 Nisan 1825) İsviçreli ressam, teknik ressam ve sanat yazarı. Yaşantısının büyük bir çoğunluğunu Birleşik Krallık'ta geçirmiştir.



İsviçre'de doğan Füssli, İngiltere'de romantizm'in önemli sembollerinden birisi olmuştur. Portre ressamı olan Füssli, Johann Caspar Füssli'nin oğludur. Ressamlıktan önce rahiplik için eğitim alan Füssli daha sonra 1761'de papazlık rütbeleri almıştır. 1765 tarihinde, İngiliz büyükelçinin çizimlerini beğenmesi üzerine yaptığı bir öneri ile Berlin'den Londra'ya gelmiştir. Joshua Reynolds Füssli'yi resme yönlendirmiştir. 1770 ile 1778 yılları arasında İtalya’da kalmıştır. İtalyan rönesans dönemi ressamlarından Michelangelo'nun sitilini kendisine örnek almıştır. Daha sonra, The Nightmare ismiyle bilinen tablosunu Detroit Sanat Enstitüsü'nde sergilemiştir. 1782 yılında, yaptığı tablonun Kraliyet Sanat Akademisi’nde sergilenmesiyle şöhreti artmıştır.

Füssli, John Boydell’in Shakespeare Galerisi için birkaç resim yapmıştır. 1799’da Milton Galeri isminde, kendi çalışmalarından oluşan 47 eserlik bir sergi açmıştır. Füssli, sağlıklı bir hayat yaşadıktan sonra, Kontes Guildford'un Putney Hill'de bulunan evinde 84 yaşında ölmüştür. St Paul Katedrali mezarlığına gömülmüştür.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.