Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Tualim Resim Galerisi > Yabancı Ressamların Eserleri

Yabancı Ressamların Eserleri Yabancı Ressamların Eserleri,Yabancı Ressamların Resimleri,Yabancı Ressamların Sanatsal Çalışmaları...

Pablo Picasso Resimleri/Eserleri/Tabloları

Yabancı Ressamların Eserleri kategorisinde açılmış olan Pablo Picasso Resimleri/Eserleri/Tabloları konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Pablo Picasso Resimleri/Eserleri/Tabloları
Konudaki Cevap Sayısı
4
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
9421

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09.02.09, 06:35   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Pablo Picasso Resimleri/Eserleri/Tabloları

Avignonlu Kızlar
Pablo Picasso, 1907
Yağlıboya, 243.9 × 233.7 cm
Modern Sanatlar Müzesi New York
Avignonlu Kızlar, Picasso'nun yağlıboya tablosudur. Kübizmin ve modern sanatın doğuşunu simgelemektedir. İnsan yüzünün temsili kurallarının bozulması uç noktalardadır. Kübizmin ve modern sanatın doğuşunu simgeler.

Picasso, 1906'nın sonlarına doğru çalışmalarına başladığı bu resim için 809 tane taslak çizim yapmıştır. Ayrıca yine 1906 yılında İki Çıplak Kadın adlı tablosuyla ayna karşısında Venüs temasını kurgular, bu çalışması Avignonlu Kızlar'ın bir ön çalışması olarak kabul edilmektedir. İlk etapta "Avignon Genelevi" adını verdiği bu tabloda öğrenci ve bir de denizci olmak üzere iki erkek resmedilmiştir. Resimde kullanılan yüzlerde simetri reddedilmektedir. Picasso, primitif ve arkaik sanata yeni bir gözle bakıp bu izlenimleriyle eserlerini zenginleştirmiştir. Picasso, Avignonlu Kızlar'ın kulaklarını bir masktan esinlenerek yaptığını yıllar sonra belirtmiştir. Avignonlu Kızlar resmi, içeriğiyle değil, figürlerinin, mekânın parçalanmış ve bozulmuş tarzıyla insanları şaşırtmış; Picasso’nun kübist anlayışı ilk kez bu resimle ortaya çıkmıştır. Ressam, bir resmin görüldüğü gibi değil, görülmek istendiği gibi çizilmesinden yana olduğunu bu tablo ile vurgulamak istemiştir. Georges Braque'in Çıplak (1907) adlı tablosu da bu akımı temsil etmektedir.
Picasso'nun eserleri; Türkiye'de de, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde, Aralık 2005'ten 26 Mart 2006 tarihine dek sergiye açılmıştır. Tablo 2007 yılında 100 yaşını doldurmuştur. Tablo, New York'taki Modern Sanatlar Müzesi'nde sergilenmektedir.
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.09, 06:37   #2
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Pablo Picasso Resimleri/Tabloları/Guernica

Guernica
Pablo Picasso, 1937
Tual üzerine yağlıboya, 349 × 776 cm
Reina Sofía Müzesi, Madrid
Guernica, Pablo Picasso tarafından 1937'de yapılan, İspanya İç Savaşı sırasında Nazi Almanyası'na ait 28 bombardıman uçağının 26 Nisan 1937'de İspanya'daki Guernica şehrini bombalamasını anlatan, 7,76 m eninde ve 3,49 m yüksekliğinde anıtsal tablodur. Saldırı sırasında 250 ila 1.600 kişi hayatını kaybetmiş, çok daha fazla sayıda kişi de yaralanmıştı.
İspanyol hükümeti, Paris'teki 1937 Dünya Fuarı kapsamındaki Modern Hayatta Sanat ve Teknik sergisinin İspanya'ya ayrılan bölümünde sergilenmek üzere, Pablo Picasso'ya büyük bir duvar resmi sipariş etti. O sırada gerçekleşen hava saldırısından etkilenen Picasso, saldırıdan sonraki 15 gün içinde bu duvar resmini tamamladı. Tablo ufak bir dünya turu kapsamında çeşitli ülkelerde sergilendi ve beğeni topladı. Böylece İspanya'daki iç savaşa diğer ülkelerin ilgisi de çekilmiş oldu. Guernica, savaş trajedilerinin ve savaşın bireyler üzerindeki acı verici etkilerinin bir özetidir. Tablo zaman içinde, savaşın yarattığı trajedilerin anımsatıcısı, savaş karşıtı ve barış yanlısı düşüncelerin sembolü haline gelmiştir.
Guernica, yaklaşık 3,5 metre yükseklik ve 7,8 metre genişlik ile dikkat çekici büyüklükte, tual üzerine sadece siyah ve beyaz renklerde yağlıboya ile yapılmış bir resimdir. Picasso bu resimdeki amacı, kendi dönemindeki Kazimir Maleviç vb. bazı ressamların yaptığı gibi, gerçekleri temsil etmeyecek bir soyutlamaya ulaşmak değildi. Tabloda, ölüm, şiddet, gaddarlık ve çaresizlik sahneleri, bunların asıl sebebi gösterilmeksizin işlenmiştir. Tablonun siyah beyaz oluşuyla, o dönemdeki gazetelerde yayımlanan fotoğraflara yakınlık sağlanmış, ayrıca savaşın yarattığı cansızlık vurgulanmıştır.
Guernica'da, acı çeken insanlar ve hayvanlar ile kaos içindeki yıkılmış binalar betimlenmiştir.
Tüm sahne bir odanın içindedir, sol tarafta yer alan büyük gözlü boğa, kucağındaki ölü çocuğa ağlayan bir kadının üzerinde durur.
Resmin merkezinde acı içinde yıkılmak üzere olan, mızrakla vurulmuş bir at bulunur. Atın burnu ve üst dişleri, bir insan kafatası şeklindedir.
Atın altında bir askerin parçalanmış cesedi vardır. Asker, üzerinde çiçeklerin büyüdüğü kırılmış bir kılıç tutmaktadır.
Acı çeken atın üzerinde, göz şeklindeki çıplak bir ampül parlamaktadır.
Atın sağ üst tarafında, bu vahşi sahnelere tanıklık ederek camdan içeri girmekte olan, korku dolu bir kadın figürü vardır. Kadın, elinde yanan bir gaz lambası taşır.
Korku içindeki bir başka kadın sağdan yalpalayarak merkeze doğru ilerlemektedir. Kadın, parlayan ampüle boş gözlerle bakmaktadır.
Boğanın, atın ve çocuk için ağlayan kadının dilleri olarak çizimiş olan hançerler çığlıkları simgeler.
Sol uçta, dehşet içinde kollarını kaldırmış bir adam, yukarıdan ve aşağıdan ateşlerle sarılmıştır.
Resmin sağ ucunda, açık bir kapıyla sonlanan siyah bir duvar vardır.
1937 Paris Dünya Fuarı
Guernica ilk defa Temmuz 1937'de, Paris'te düzenlenen 1937 Dünya Fuarı'ndaki İspanyol pavyonunda sergilendi.İspanya iç savaşı sırasında kurulmuş olan İspanyol Cumhuriyetçi Hükümeti tarafından finanse edilen pavyonda, fuarın genel teması olan teknoloji değil, İspanya hükümetinin varlığını sürdürme çabası işleniyordu. Pavyonun girişinde Cumhuriyetçi askerlerin devasa bir fotoğrafı ile birlikte şu slogan asılıydı:
İspanya'nın vazgeçilmez birliği için savaşıyoruz.
İspanyol toprağının bütünlüğü için savaşıyoruz.
Ülkemizin bağımsızlığı için ve
İspanyol halkının kendi kaderini belirleme hakkı için savaşıyoruz.
Pavyonda Guernica, Paul Éluard'ın bir şiiriyle birlikte sergileniyordu. Ayrıca, Cumhuriyetçilere sempati duyan Joan Miró ve Alexander Calder'in de eserleri pavyonda yer alıyordu.
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.09, 06:38   #3
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Pablo Picasso Resimleri/Tabloları/Kore'de Katliam



Kore'de Katliam
Pablo Picasso, 1951
Yağlıboya, 110 × 210 cm
Picasso Müzesi, Paris


Kore'de Katliam İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 1951 tarihli tablosu. Çalışma dışavurumculuk akımının örneklerinden biridir ve Francisco Goya'nın 1814 tarihli Madrid'de 3 Mayıs 1808 isimli tablosundan esinlenerek yaratılmıştır. Madrid'de 3 Mayıs 1808'de, Napoleon'un askerlerinin İspanyol sivillerini öldürmesi anlatılır.[1] Goya'nın bu tablosundan ilk olarak Manet etkilenmiş ve 1867 yılında İmparator Maximilian'ın İnfazı isimli bir tablo çizmişti. Picasso da bu geleneğe devam etti.
Tıpkı Goya'nın çalışmasında olduğu gibi Kore'de Katliam'da da iki ayrı parça vardır. Resmin sol tarafında bir grup çıplak Koreli kadın ve çocuk durur. Sağ tarafta ise ağır silahlar donanmış, Amerika Birleşik Devletleri'ni temsil eden şövalyeler vardır. Şövalyeler de çıplaktırlar, fakat kocaman kolları ve canavarları andıran güçlü kasları vardır. Erkeklerin robot benzeri görünüşleri aynı zamanda onları soytarı gibi göstermektedir.
Resmi yaptığı dönemde, Picasso, komünist ideolojiden uzaklaşmaktaydı. Fakat bu çalışmanın, onun komünizme olan sempatisini gösterdiği düşünülür. Ressam, eseri, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kore Savaşı'ndaki politikasını protesto etmek için yaptı.
2,1 metrelik uzunluğu ile bu çalışma, Guernica'ya göre daha az anıtsaldır. Fakat Guernica'daki temel kavramları ve etkileyici ateşliliği içinde barındırır.
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.11, 19:39   #4
Kullanıcı Profili
Moderator
Avatar Yok
Tualim.NetGökkuşağı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2009
Yaş: 42
Üye No: 375
Mesajlar: 1.918
Konular: 1568
Bulunduğu yer: Ankara
Arrow Pablo Picasso Eserleri - Pablo Picasso Tabloları - Pablo Picasso Resimleri

Pablo Picasso Eserleri - Pablo Picasso Tabloları - Pablo Picasso Resimleri



Portrait of Gertrude Stein, 1906, Metropolitan Museum of Art, New York City. When someone commented that Stein did not look like her portrait, Picasso replied, "She will".



Portrait of Daniel-Henry Kahnweiler, 1910, The Art Institute of Chicago. Picasso wrote of Kahnweiler What would have become of us if Kahnweiler hadn't had a business sense?



Dora Maar au Chat, 1941



Pablo Picasso, Massacre in Korea, 1951



La Vie (1903), Cleveland Museum of Art



Femme aux Bras Croises, 1902



Pablo Picasso, Garçon a la pipe, (Boy with a Pipe), 1905, Rose Period



Les Demoiselles d'Avignon (1907), Museum of Modern Art, New York



Three Musicians (1921), Museum of Modern Art



Nude Woman with a Necklace (1968), Tate

Kaynak: wikipedia
__________________


Gökkuşağı

Konu Gökkuşağı tarafından (24.12.11 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir..
Gökkuşağı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.11.11, 19:48   #5
Kullanıcı Profili
Moderator
Avatar Yok
Tualim.NetGökkuşağı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2009
Yaş: 42
Üye No: 375
Mesajlar: 1.918
Konular: 1568
Bulunduğu yer: Ankara
Post Pablo Picasso Eserleri - Pablo Picasso Tabloları - Pablo Picasso Resimleri

Pablo Picasso Eserleri - Pablo Picasso Tabloları - Pablo Picasso Resimleri



Les quatre saisons, Madoura Pottery, Vallauris 1950, Museo internazionale delle ceramiche in Faenza



The Chicago Picasso a 50' high public Cubist sculpture. Donated by Picasso to the people of Chicago



Baboon and Young, 1951, Tehran Museum of Contemporary Art



Picasso sculpture in Halmstad



El entierro del conde de Orgaz (1586–1588, Santo Tome, Toledo), obra mas conocida de El Greco. La division del espacio en dos zonas inspiro a Picasso en su cuadro El entierro de Casagemas.



Madame Cezanne en el invernadero (1891-92), de Paul Cezanne, un antecedente de la esquematizacion del rostro en la pintura de Picasso.



Las grandes banistas de Cezanne, 1906, Museo de Arte de Filadelfia: una posible influencia.



Henri Rousseau: Portrait de femme (1895), Museo Picasso, París.

Kaynak: wikipedia
__________________


Gökkuşağı

Konu Gökkuşağı tarafından (24.12.11 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir..
Gökkuşağı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
pablo, pablo picasso, pablo picasso eserleri, pablo picasso resimleri, pablo picasso tablo, pablo picasso tabloları, pablo picasso tablosu, picasso, resimleri or eserleri or tabloları, ressam pablo picasso, ressam pablo picasso eserleri, ressam pablo picasso resimleri, ressam pablo picasso tablo, ressam pablo picasso tabloları, ressam pablo picasso tablosu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pablo Picasso Biyografisi Admin Yabancı Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) 1 06.11.11 19:29
Pablo Picasso Ölüm Yıldönümü-8 Nisan Renklerin Dansı Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 07.04.11 22:43
Kore'de Katliam - Pablo Picasso TUAL Yağlı Boya 0 15.10.10 19:09
Guernica - Pablo Picasso TUAL Yağlı Boya 0 15.10.10 19:08
Avignonlu Kızlar - Pablo Picasso TUAL Yağlı Boya 0 15.10.10 18:56


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.