Tualim.net

Tualim.net (http://www.tualim.net/)
-   Yağlı Boya (http://www.tualim.net/yagli-boya/)
-   -   Bellelli Ailesi Tablosu - Edgar Degas Bellelli Ailesi Tablosu (http://www.tualim.net/yagli-boya/4144-bellelli-ailesi-tablosu-edgar-degas-bellelli-ailesi-tablosu.html)

Belirli Gunler 07.10.11 19:50

Bellelli Ailesi Tablosu - Edgar Degas Bellelli Ailesi Tablosu
 
Bellelli Ailesi Tablosu
Edgar Degas Bellelli Ailesi Tablosu


http://img849.imageshack.us/img849/9...ilairedega.jpg
Sanatçı Edgar Degas
Yıl 1858 - 1867
Tür Yağlıboya
Boyutlar 200 cm × 253 cm (−-79 in × −-100 in)
Konum Orsay Müzesi, Paris


Edgar Degas'nın 1858 - 1867 tarihleri arasında tamamladığı tahmin edilen yağlıboya tablosu. Degas'nın gençlik dönemi başyapıtı sayılan eser şu anda Paris'teki Orsay Müzesi'nde sergilenmektedir. Ressam bu tablosunda halası ve eşini iki kızlarıyla birlikte betimlemiştir.
Degas, İtalya'daki sanat eğitimini tamamlayıp Fransa'ya dönmesinin ardından halası Laura, eniştesi Baron Gennaro Bellelli (1812–1864) ve kızları Giulia ile Giovanna'nın aile portresini yaptı. Sanatçının çalışmayı hangi tarihte tamamladığı kesin olmamakla birlikte İtalya'dayken tablo hakkında çalıştığına ve ülkesine döndükten sonra bu çalışmalardan yararlanarak tabloyu bitirdiğine inanılmaktadır. Napoli'den sürülmüş, Floransa'da yaşamına devam eden bir İtalyan vatanseverinin eşi olan Laura, kısa bir süre önce ölen babası sebebiyle matem giysileriyle betimlenmiştir. Laura'nın babasının (ressamın dedesi) bir portresi tablonun arka planında yer almaktadır.
Laura Bellelli'nin yüz ifadesi ağırbaşlı ve serttir. Kadın, beden diliyle kızlarıyla bağlantı kurar gibidir. Kocası ise tam tersine ailesinden uzak görünür. İş ve dış dünyayla ilişkisi masasında oturuş pozisyonuyla ima edilmiştir. Küçük kızları Giovanna, ailenin karakteristiksel gerginliğinin altını çizer gibi görünen ablası Giulia'ya göre daha neşeli bir poz vermiştir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.