Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.04.09, 13:43   #2
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart

UYGULAMA: BAĞLAYICILAR

50 005 Stand Bezir Yağı, ( Stand Linseed Oil )

Yavaş kurur ve çok az sarartır. Isıtılarak elde edildiği için soğuk pres, kaynatılmış ve beyazlatılmış bezir yağlarından daha yavaş kuruyan ve daha az sarartan önceden polimerize edilmiş bezir yağı. Tempera tekniğindeki emülsiyonlar, pigmentlerden kendi elde ettiğiniz renkler ve resim medyumları için bağlayıcı bir malzemedir. Elastik ve dayanıklı bir tabaka elde etmenizi sağlar.
50 014 Kaynatılmış Bezir Yağı ( Boiled Linseed Oil )
Yağ ile çözülebilir kurutucularla birlikte kaynatılmış bezir yağı. Pigmentlerden kendi elde ettiğiniz renkler ve resim medyumları için bağlayıcı bir bileşimdir. Beyazlatılmış, soğuk pres ve stand bezir yağlarından daha hızlı kurur.
50 015 Rafine, Beyazlatılmış Bezir Yağı ( Linseed Oil , Refined and Bleached )
Kurutucu maddelerden arındırılmış, parlak, beyazlatılmış, ince yağ.. Kendi bulduğunuz yağlı boya renkleri ve resim medyumları için bağlayıcı bileşim. Bezir yağının doğal sararma eğilimi ağartma yöntemiyle önlenemez.
50 016 Beyazlatılmış Haşhaş Yağı ( Poppy Oil , Bleached )
Bezir yağına göre daha yavaş kurur ve açık renklidir. Pigmentlerden kendi elde ettiğiniz beyaz ve açık renkler ve resim medyumları için bağlayıcı bir malzemedir. Ayçiçek ve bezir yağı ile birlikte az miktarda kullanınız.
50 025 Rafine Ayçiçek Yağı ( Sunflower Oil , Refined )
Bezir yağına göre daha yavaş kurur ve açık renklidir. Pigmentlerden kendi elde ettiğiniz beyaz ve açık renkler ve resim medyumları için bağlayıcı.
50 027 Soğuk Pres Bezir Yağı ( Linseed Oil , Cold Pressed )
Keten tohumunun ilk presinden elde edilen doğal, yapışkansız yağ. Pigmentlerden kendi elde ettiğiniz renkler ve resim medyumları için bağlayıcı.

50 073 Venedik Terebentini Reçinesi ( Venetian Turpentine Resin)
Yapışkan, doğal balsam. Oldukça şeffaf, hakiki melezçam ( larch ) terebentini. Yağlı boyada resim medyumu bileşeni ve tempera emülsiyonu olarak kullanılır. Az miktarda kullanılır. Terebentinle çözülür.
50 093 Taneli Dammar Reçinesi ( Dammar in Pieces )
Birinci sınıf beyaz Palembang - dammar'ı . Schmincke medyum ve vernikleri için kullanılır. Terebentinle çözülür.
50 094 Mastik Reçine ( Mastic Resin)
Schmincke, medyum ve verniklerinde kullanılan mastik çözeltiler için ekstra berrak birinci sınıf Sakız adası mastikası.Terebentinle çözülür.
50 104 Dalgalı Sentetik Reçine ( Cyclohexanone Resin)
Işığa dayanıklılığı mükemmel renksiz, dalgalı sentetik reçine. Dammar'dan daha serttir. Schmincke medyum ve verniklerinde kullanılır. Terebentinle çözülür.

50 008 Parlak Dammar Verniği ( Dammar Varnish )
En iyi beyaz Palembang - Dammar'ından elde edilmiş, yağlı boyalar için, parlak, sarartmayan, doğal reçine verniği. Terebentin ve alternatif terebentinle çözülebilir. 8-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. Bileşimi: Dammar reçinesi, mineral özler.
50 017 Mastik Vernik, ( Mastic Varnish )
Saten parlaklığında, sarartmayan, ekstra açık Sakız mastikasından elde edilmiş, yağlı boyalar için doğal-reçine verniği. Dammar verniğine kıyasla çok az serttir. Terebentinle inceltildiğinde rötuş verniği olarak da kullanılabilir. Alternatif terebentinle (50 019) çözülmez.
50 020 Parlak, Alkol Rötuş Verniği ( Alcoholic Retouching Varnish , Glossy )
Yağlı boyalar için parlak, geçici koruyucu, orta vernik Üzerine boya sürülebilir. Mat yüzeyleri parlatmada kullanılır (ıslak zeminde değil). Alkolle inceltilip az kullanıldığı zaman parlaklık yumuşatılır. Son vernik olarak kullanılmaz! Alkol içermeyen diğer verniklerle karıştırmayınız. Henüz kurumuş yağlı boya zeminleri yumuşatabilir. Yağlıboya için parlak, sarartmayan, sentetik reçine verniği. Mineral öz bazlı verniklerin donuklaşma eğilimi olduğu için alkol rötuş verniği diğer verniklerle birlikte aynı katmanlarda kullanılmamalıdır. Bileşimi: Keton reçinesi, alkol, aromatik yağ.
50 044 Nötrleştirme Verniği ( Neutral Varnish )
Parlaklık farkını kaldıran mat saten, bal mumu içermeyen reçine verniği. Geniş, yumuşak fırçayla dikkatli uygulayın. Terebentin ve mineral özlerle temizlenebilir. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. 8-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. Bileşimi: Akrilik reçine, mineral özler, inorganik matlaştırma maddesi.

50 064 Mat, Son Vernik (Mat Varnish )
Mat yüzey sağlayıcı balmumu içeren ve daha az sarartan dayanıklı son vernik. Terebentin yağı ile çözülür. 8-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. Bileşimi: Dammar , balmumu sentezi, mineral özü. Kullanmadan önce yeni zeminlerde deneyiniz.
50 065 Parlak, Son Vernik (Final Varnish )
Yağlıboya için parlak, sarartmayan, sentetik reçine verniği. Özellikle stand yağı katkısına bağlı olarak elastik kalır. Sadece tamamen kurumuş boya tabakalarına uygulanmalıdır (en erken 8-12 ay sonra). Terebentin yağı ve alternatif terebentin ile çözülebilir. Bileşimi: Cylohexanone reçine, akrilik reçine, stand yağı, mineral özü.
50 072 Balmumu Verniği ( Wax Varnish )
Mat saten efekti verir. Kuruyan yağlıboya üzerine uygulanan bir jeldir . Uygulaması: Başparmağınızla veya pürüzsüz yumuşak bir bez parçasıyla hafifçe ovun. Üzerinden fırça geçtikten sonra mat saten görünümünde koruyucu bir tabaka oluşturur. Bileşimi: Balmumu, dammar , mineral özler.
50 083 Parlak, Tablo Verniği (Picture Varnish )
Yağlıboya için üst kaplama olarak kullanılan parlak, sarartmayan, sentetik reçine verniği. Yüksek dayanıklılığa sahip renksiz ince bir tabaka sağlar. 8-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. Bileşimi: Cylohexanone reçine, akrilik reçine, mineral özü, kurumayan yağlar.
50 084 Rötuş ve Son Vernik ( Universal Varnish RS)
Yağlıboya ve artist baskıları için parlak, sarartmayan, sentetik reçine verniği. Mat bölgeleri parlatmak içindir. Dayanıklı, elastik ve kalıcı bir ince tabaka elde edilmesini sağlar. Rötuş verniği olarak kullanılırsa alternatif terebentin ile çözülebilir. Bileşimi: Akrilik reçine, mineral özü ve aromatik yağlar.
50 408 Sprey Mat/Son Vernik (AEROSPRAY Mat Film)
Genel amaçlı, mat, hızlı kuruyan (yaklaşık 15 dk .) akrilik reçine verniği. Renksiz, sarartmayan, eskitmeyen vernik. Bütün artist boya ve baskıları için elastik koruma sağlar. Fiksatif olarak kullanırken ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Suluboya ve Pastel ile kullanıldığında renk tonunu yoğunlaştırabilir. Yağlıboyalarda 8-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. UV-koruması reçinenin eskitmesini geciktirir. Benzin ya da terebentin yağı ile çözülür. Bileşimi: Akrilik reçine, mineral özü, UV-koruma.
50 412 Sprey Rötuş/Parlak/Son Vernik (AEROSPRAY Glossy Film)
Genel amaçlı, parlak, hızlı kuruyan akrilik reçine verniği. Fiksatif veya rötuş verniği olarak kullanırken ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Renksiz, sarartmayan, eskitmeyen vernik. Bütün artist boya, baskı ve fotoğrafları için elastik koruma sağlar. Sulu boya veya pastel ile kullanıldığında renklerde değişiklik görülebilir. Yağlı boyalarda 8-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. UV-koruması reçinenin eskitmesini geciktirir. Benzin ya da terebentin yağı ile çözülür. Bileşimi: Akrilik reçine, mineral özü, UV-koruma.
50 414 Sprey Tablo Verniği (AEROSPRAY Picture Varnish )
Yağlıboya için üst kaplama olarak kullanılan parlak, sarartmayan, akrilik reçine verniği. Renksiz ve yüksek dayanıklılığa sahip ince tabaka meydana getirir. 8-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. Bileşimi: Cylohexanone reçine, akrilik reçine, mineral özü, kurumayan yağlar.
50 416 Sprey Parlak/Son Vernik (AEROSPRAY Final Varnish )
Yağlıboya için parlak, sarartmayan, sentetik reçine verniği. Özellikle stand yağı katkısına bağlı olarak elastik kalır. Sadece tamamen kurumuş boya tabakalarına uygulanmalıdır (en erken 6-8 ay sonra). Terebentin yağı veya alternatif terebentin ile çözülebilir. Bileşimi: Cylohexanone reçine, akrilik reçine, stand yağı, mineral özü.

ÖZEL AMAÇLI: RESTORASYON MEDYUMLARI

50 021 Koyu Kurutucu ( Siccative , Dark )
Oksijenin hızlı emilmesine (kimyasal kuruma) bağlı olarak yüzeyin hızlı, eşit ve tam olarak kurumasını sağlar. Damla olarak ilave edin (yaklaşık %0.1) aksi halde renklerde koyulaşma, kırışma, yapışma hatta yırtılma görülebilir. Bileşimi: Organik çözücülerdeki kobalt zirkonyum.
50 003 Copaiv Balsam
Sert yağlıboya tabakalarını çözme gücüne sahip pelesenke (balsam) benzeyen doğal çözücü. Kristalize olan reçine, şişe 50 o dereceye kadar ısıtılarak sıvı hale getirilebilir. Geri dönüşü olmayan hatalar yapılabileceğinden sadece profesyonel restoratörler tarafından kullanılmalıdır. Yağlıboyada resim medyumu olarak kullanılmaz.
50 018 Yağlıboya Temizleyicisi ( Cleaner for Oil Paintings )
Yüzeyi tamamen kirden arındırmak için balmumu içeren jel . Sert boya tabakalarını etkilemez. Belirli bir bölgeye bir defada pamuk ile uygulanır ve hafifçe ovarak kir temizlenir. Yüzeye mümkün olduğunca az temas edilir. Bu işlem sonrasında çok dikkatli bir terebentin veya alternatif-terebentin uygulaması söz konusu olabilir.
50 060 Vernik Temizleyicisi ( Varnish Remover )
Çok eski ve sert vernik ve boya tabakalarını çözme gücüne sahip agresif solventlerden oluşan bir karışım. Terebentinden daha güçlüdür. Küçük bir bölgeye pamukla vernik temizleyicisini uygulayın. Sert vernik tabakasının yumuşadığını göreceksiniz. Önce terebentin veya alternatif terebentin kullanın. Eğer bu ikisi istediğiniz temizliği sağlamıyor ise vernik temizleyicisini kullanın. Kullanmadan önce mutlaka denenmelidir. Bileşimi:Çeşitli alkoller,aseton, mineral öz.
50 069 Phoebus A, Restorasyon Medyumu ( Phoebus A, Restoring Medium )
Çatlak ve kararmış yağlıboya tabakalarını restore etmek amacıyla hazırlanan bu ürün vernik temizleyicisi gibi çok kuvvetli maddeler içerir. Restore edilecek bölge pürüzsüz bir kumaş parçası ile azar azar eski parlaklığını alana kadar ovulur.Bu işlemden sonra boya tabakalarının yeniden katılaşması beklenir (birkaç hafta sürebilir). Daha sonra terebentin balsam yağı veya alternatif terebentin kullanarak da bu temizleyiciyi temizleriz. Ürünün nüfuz etme süresi boyanın kalınlığına bağlı olarak değişir ancak genelde kısa sürer. Kullanmadan önce mutlaka deneyiniz. Restorasyon işlemi bitince bir kat son vernik atılır. Gazyağı, mineral öz ve yağ esansları içerir.


Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla