Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.04.09, 13:46   #5
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart

AKRİLİK YARDIMCI MALZEMELERİ

50 500 Yapıştırıcı (Size)
Özellikle kaba tual bezi gibi emme gücü fazla yüzeylerde kullanılan bir yapıştırıcıdır. Bu yapıştırıcı tual bezini korur ve gesso /astar uygulamasına hazırlar. Ahşap, karton ve diğer bezlere de ön uygulama yapılabilir (test ettikten sonra bütün yüzeye uygulayınız).
Basit kullanımı: 1:1 oranında su ile inceltilerek zeminin yapısına göre iki ince kat atılır. Kuruduğunda ince bir tabaka oluşturur. Doygun hale gelen zemine daha sonra gesso ve astar atılabilir veya akrilik boya doğrudan kullanılabilir.
50 502 Astar ( Primer )
Emici karakterde, beyaz, ışığa dayanıklı, kuvvetli bir astar. 50 500 (yapıştırıcı) ile emiciliği azaltılabilir. Schmincke akrilik ile renklendirilebilir. Kullanım şekli: Astarı su ile inceltin ( min %10 � max . %30 oranında) ve fırçayla zemine 3-4 kat uygulayın. Kuruduktan sonra üzerine akrilik ve yağlıboya uygulanabilir.
504 Gesso
Hafif emici karakterde, beyaz, ışığa dayanıklı ve opak bir astar. Schmincke akrilik ilave ederek renklendirilebilir.
Kullanım şekli: Gesso kullanıma hazır halde sunulmaktadır ancak yine de %10-%20 oranında su ile inceltilebilir. Daha sonra zemine fırçayla 3-4 kat sürülebilir. Kuruduktan sonra üzerine akrilik ve yağlıboya uygulanabilir.


UYGULAMA: JEL VE MACUNLAR



50 520 Yoğun Kıvamlı Parlak Jel ( heavy body gel, glossy )

Kuruduğunda berrak ve parlak ince bir tabaka oluşturan yoğun kıvamlı şeffaf jel . Saf olarak uygulanırsa kalın tabakalar, yüzey de ağır ve kalın uygulamalar yapılmasını sağlar. Özellikle transparan renkler yüksek parlaklıkta ilginç transparan efektler üretir. Schmincke akrilik boyaları ile karıştığında yoğunluk ve parlaklık artar. Kalın jel'in yüksek yapışma gücü kolaj veya farklı özel efektlerin (kum, pigment, parıltı) entegrasyonu için idealdir. Kullanılan saf akrilat , ışığa dayanıklı olmasının yanında sarartmaz ve uzun ömürlüdür.




50 521 Yoğun Kıvamlı Saten Jel ( heavy body gel, satin glossy )

Kuruduğunda berrak ve saten parlaklığında ince bir tabaka oluşturan yoğun kıvamlı şeffaf jel . Saf olarak uygulanırsa kalın tabakalar, yüzey de ağır ve kalın uygulamalar yapılmasını sağlar. Özellikle transparan renkler saten parlaklığındaki yüzeyde ilginç transparan efektler üretir. Schmincke akrilik boyaları ile karıştığında yüzeyin saten parlaklığı değişmeksizin yoğunluk artar. Kalın jel'in yüksek yapışma gücü kolaj veya farklı özel efektlerin (kum, pigment, parıltı) entegrasyonu için idealdir. Kullanılan saf akrilat , ışığa dayanıklı olmasının yanında sarartmaz ve uzun ömürlüdür.




50 522 Yoğun Kıvamlı Mat Jel ( heavy body gel, mat)

Kuruduğunda biraz bulutlu ve mat ince bir tabaka oluşturan yoğun kıvamlı şeffaf jel . Saf olarak uygulanırsa kalın tabakalar, yüzey de ağır ve kalın uygulamalar yapılmasını sağlar. Özellikle transparan renkler mat yüzeyde ilginç transparan efektler üretir. Schmincke akrilik boyaları ile karıştığında yoğunluk artar ve yüzey mat kalır. Kalın jel'in yüksek yapışma gücü kolaj veya farklı özel efektlerin (kum, pigment, parıltı) entegrasyonu için idealdir. Kullanılan saf akrilat , ışığa dayanıklı olmasının yanında sarartmaz ve uzun ömürlüdür.




50 523 İnce Kıvamlı Parlak Jel ( soft gel, glossy )

Çabuk kıvama gelen yüksek oranda bağlayıcısı bulunan saf kremsi akrilik jel . Bu ürün, elastik, saydam, çok parlak ve yumuşak katmanlı bir ortam sağlayarak kuruduğu gibi akrilik boyada geri dönüşü olmayan vernik olarak da kullanılabilir. Jel , akrilik boya ile herhangi bir oranda karıştırılabilir. Yüksek bağlayıcı özelliği iriodin pigmentleri, mika, süslü doldurucular vb. maddelerin entegrasyonuna imkan tanır. Bileşimi: Akrilik dağılımı, Kalınlaştırıcı, Katkı maddeleri.




50 524 İnce Kıvamlı Saten Jel ( soft gel, satin glossy )

Boya tüketimini azaltan, esnek ve çabuk kıvama gelen yüksek oranda bağlayıcısı bulunan saf kremsi akrilik jel . Bu malzeme elastik, saydam, ipeksi ve sert katmanlı ortam elde etmek için kuruduğu gibi akrilik boyada geri dönüşü olmayan vernik olarak da kullanılabilir. Jel , ressamın akrilik boyası ile herhangi bir oranda karıştırılabilir. Mükemmel bağlayıcı özelliği iriodin pigmentleri, mika, süslü doldurucular vb. maddelerin entegrasyonuna imkan tanır. Yüksek yapıştırıcı özelliği kolaj yapılmasını da sağlar. Bileşimi: Akrilik dağılımı, Kalınlaştırıcı, Katkı maddeleri.




50 525 İnce Kıvamlı Mat Jel ( soft gel, mat)

Kaygan olmayan ve çabuk kıvama gelen yüksek oranda bağlayıcısı bulunan saf kremsi akrilik jel . Mat jel elastik, düzgün, sert katmanda ve süt gibi ortamlar elde etmek için kuruduğu gibi akrilik ve yağlıboyada geri dönüşü olmayan vernik olarak da kullanılabilir. Kullanılan miktara göre mat veya yarı-mat sonuç elde edilir. Mükemmel bağlayıcı özelliği iriodin pigmentleri, mika, süslü doldurucular vb. maddelerin entegrasyonuna imkan tanır. Yüksek yapıştırıcı özelliği kolaj yapılmasını da sağlar. Bileşimi: Akrilik dağılımı, Matlaştırıcı, Katkı maddeleri.




50 530 Lif Jeli ( Fibre Gel)

Biçimsiz yüzeyler için beyaz olarak kuruyan özel efekt jeli . Lifli jel yumuşak ve macun kıvamındadır. Palet bıçağı veya ıspatula ile uygulanır. Jel , Schmincke akrilik boyaları ile karışır. Dengeli bir şekilde sürülmelidir. Açık veya bulanık görüntüler elde edilebilr . Kare ve keskin yüzeyler de oluşturulabilir.




50 531 Kristal Parçalı Jel ( Crystal Flakes Gel)

Parıltı ve kristal efekti veren jel . İçerisindeki şeffaf polyester yaldız ışıltılı yüzeyler ve büyüleyici efektleri meydana getirir. Scmincke'nin transparan renkleri ile kullanılması önerilir.




50 532 Siyah Parçalı Jel ( Black Flakes Gel)

Kaba kristal görünümü veren ve grafit yüzey yapılarında kullanılan özel efekt jeli . Grafit yüzeyin parlaklığı yumuşak bir bez ile daha da artırılabilir. Scmincke akrilik boyaları ile kerışan siyah parçalı jel , koyu ****lik efektler üretir. Doğal grafit içerir.




50 533 Mineral Parçalı Jel (Mineral Flakes Gel)

Mineral şeklindeki yüzeyler için özel efekt jeli . Schmincke akrilik boyası ile karıştığında parlak ****lik efektler verir. Taş yüzeylerinin imitasyonu için idealdir..




50 534 Uzay Jeli ( Space Gel)

Koyu altyapılar için ideal olan medyum, kalın tabakaların kurumasıyla parlak ve işıltılı bir sonuç verir. Efekt, astarın kalınlığı ve ışığın düşmesi ve en alttaki boyaya göre değişiklik arzeder . Holografik folyo içerir.




50 535 Altın Parçalı Jel (Golden Flakes Gel)

Altın efekti vern jel . Yeşil altından antik altına kadar bir çok üretmek mümkündür. Siyah parçalı jel (50 532) ile krıştığında ilginç efektler yakalanır.




50 540 Kıvam Artırıcı ( Pasto , Increasing Consistency )

Akrilik boyalar için dokuma veya kabartma baskıda yoğunluk ve kalınlaştırmayı artıran malzeme. Saf olarak kullanıldığında renksiz olarak kurur. Bileşimi: Akrilik dağılımı.




50 541 İnce Model Hamuru ( Modelling Paste , Fine )

Özellikle astarlı ahşap yüzeyler gibi çok sert zeminlerde şekil oluşturmak için çok güçlü ve yoğun bir kıvama sahip beyaz akrilik macun. Kuruyan iş üzerende tekrar çalışmak için bıçak veya çok ince kumlu zımpara kağıdı kullanın.




50 542 Kaba Model Hamuru ( Modelling Paste , Coarse )

Özellikle astarlı ahşap yüzeyler gibi çok sert zeminlerde şekil oluşturmak için güçlü ve çok yoğun bir kıvama sahip beyaz akrilik macun. Kuruduğunda kaba bir yüzey oluşturur. .Bu hamurun yüzey yapısı kuru fırça tekniğiyle çalışmaya imkan sağlar.




50 543 Şekil Hamuru ( Structuring Paste )

Özellikle, tual gibi elastik ve yumuşak zeminlerde yapısal efektler vermek için sağlam ve yoğun kıvamlı ancak çok hafif beyaz akrilik.macun. Kolaj için mükemmel bir tercih olmasının yanında, hafif olması geniş zeminlerde kullanılmasını kolaylaştırır. Diğer akrilik macunlardan daha çabuk kurur.




50 544 Genel Amaçlı Model Hamuru ( Modelling Paste , Universal )

Özellikle astarlı ahşap yüzeyler gibi çok sert zeminlerde şekil ve model oluşturmak için çok güçlü ve yoğun bir kıvama sahip açık-gri akrilik macun. Kuruyan iş üzerende tekrar çalışmak için bıçak veya çok ince kumlu zımpara kağıdı kullanın.




UYGULAMA: MEDYUMLAR



50 556 Geç Kurutma ( Retarder , Retards Drying Time)

Palet bıçağı veya fırçayla akrilik boyamada kullanılan ve uygulamadan önce mümkün olduğunca homojen karışması gereken saydam jel . %10 miktarda kullanımı boyanın kuruma süresini uzatır. Kurumamış boya veya spray çalışmasında geciktirici jel %50'ye kadar kullanılabilir. Boya soluk tabakalara uygulanıyorsa jelin kullanımı %25'i geçmemelidir . Bileşimi: Kalınlaştırıcı malzeme, kurutucu tutkal.

Saf halde kullanılmaz!






50 557 Kalınlaştırıcı ( Thickener )

Daha yoğun, katı yağ kıvamına getirmek için akrilik boya ve medyumlarıyla karışan katkı maddesi. Aşırı miktarda kullanımı karışım yapmayı engeller.

Saf halde kullanılmaz!






50 558 Matlaştırıcı ( Matting Agent )

%10-25 oranında kullanıldığında yüzeye matlık ve saydamlık kazandırır. Malzeme ilave edilirken karışımın bağlayıcı kuvveti yavaş yavaş azalır. Boya katmanları sertleşir ve cam gibi esnek olmayan düzgün zeminlere daha iyi nüfuz eder. İek olarak boyanın kuruma süresini uzatır. Maksimum karışım oranı 1:1. Bileşimi: Akrilik dağılımı, genişletici, kıvam katkıları ve koruyucular.

Saf halde kullanılmaz!






50 550 Genel Akrilik Medyumu ( Acrylic Painting Medium )

Hassas zeminlerde yapışmayı artırır, parlaklık ve saydamlık özelliklerini kuvvetlendirir. Bileşimi: Saf akrilik dağılımı.




50 552 Parlak, Sıvı Akrilik Medyumu ( Fluid Medium , Glossy )

Hassas zeminlerde yapışmayı artıran, parlaklık ve saydamlık özelliklerini kuvvetlendiren akıcı medyum. Akrilik boyanın kuruma süresini geciktirir. Geniş yüzeyler için idealdir.




50 553 Yarı Mat, Sıvı Akrilik Medyumu ( Fluid Medium , Semi Mat)

Akrilik boyaya çok az mat efekti veren akıcı medyum. Matlık derecesi ilave edilen medyum ile ayarlanabilir. Boyanın yapışma özelliğini artırır. Akrilik boyanın kuruma süresini geciktirir. Geniş yüzeyler için idealdir.




50 555 Binder

Akrilik boya, astar ve medyumları üretimi için saf akrilat dağılımı. Schmincke akrilik boyalarına katıldığında yapışkanlığı artırır. Kolay kurur ve parlak bir görüntü sağlar. Saf olarak veya akrilik boya ve medyumları ile karıştırılarak kullanılabilir. Schmincke akrilik bağlayıcısı pigment ezerken de kullanılır.
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla