Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.04.09, 13:46   #6
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart

VERNİK VE LAKE



50 585 varnish , glossy
Pürüzsüz, hızlı kuruyan akrilik reçine verniği, genel amaçlı kullanılabilir. Renksiz, sarartmaz ve eskitmez. Resim boyaları, resim baskıları, fotoğraflar vs. için elastik bir koruma sağlar. Fiksatif ve rötuş vernik olarak kullanılırken ince bir tabaka halinde uygulanması gerekir. Sulu boya ve pastel boya ile kullanılırken renkte değişikliğe neden olabilir. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. 30-40 cm uzaklıktan uygulayınız. Kullandıktan sonra sprey başlıklarını boşaltmanız gerekmez. Yapışkan sprey uçlarını asetonla temizleyebilirsiniz.



50 586 Parlak Lake ( gloss lacquer )
Optimum akıcılğa sahip su-bazlı koruyucu lake. Dış mekanlarda astar veya koruyucu olarak kullanılabilir. Havanın verebileceği zararlara ve UV ışınlarına karşı dayanıklılığı artırır. Kullanıma hazır halde şişelenmiş olup Aerocolor ve akrilik boyaları ile renklendirilebilir. Laka yapan rulo ile kullanmak idealdir. Kabarcık yapmaz. İşlem yapıldıktan sonra açık havaya çıkarmadan önce en az üç gün kurumaya bırakılmalıdır.



50 580 Sprey Parlak Vernik (AEROSPRAY Gloss Varnish )
Parlak ve düz, sarartmayan akrilik reçine verniği. Yağlıboyada olduğu gibi renklerin parlaklığını artırır. Terebentin ile çözülebilir. Bileşimi: Akrilik reçine, mineral özler.



50 582 Sprey Nötr Vernik (AEROSPRAY Neutral Varnish )
Kuru akrilik üzerine uygulanan yarı-mat, hızlı kuruyan akrilik reçine verniği. Tablodaki farklı parlaklıktaki bölgeleri dengeler. 30-40 cm uzaklıktan çapraz açıyla uygulanmalıdır. Kuruduktan sonra istediğiniz matlığı elde edene kadar işleme devam edebilirsiniz.



50 584 aerospray mat varnish
Mat, hızlı kuruyan akrilik reçine verniği, genel amaçlı kullanılabilir. Renksiz, sarartmaz ve eskitmez. Bütün resim boyaları, resim baskıları, fotoğraflar vs. için elastik bir koruma sağlar.
Fiksatif olarak kullanılırken ince bir tabaka halinde uygulanması gerekir. Suluboya ve pastel boya ile kullanılırken rengin tonunu yoğunlaştırabilir. 8-12 ay sonra yağlı boya üzerine tekrar uygulanabilir. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. 30-40 cm uzaklıktan uygulayınız. Kullandıktan sonra sprey başlıklarını boşaltmanız gerekmez. Asetonla yapışkan sprey uçlarını temizleyebilirsiniz.



50 055 Tempera Jel
Yağlıboyayı suyla karışabilir yumuşaklığa getirir. 1:1 ile 1:3 oranları arasında karıştırılmalıdır. Karışım suyun damla damla ilave edilmesiyle uygulanır. Kalın katmanlara uygulamadan kaçınmalı zira kırılmalara sebep olabilir. Karışım çabucak kurur ve sonra üzerinde tekrar çalışılabilir. Emici olmayan yüzeylerde (örneğin doymuş bez) parlak satin rengi elde edilirken, emici yüzeylerde (mukavva gibi) karışım mat bir görüntü verir. 4-6 hafta arasında boya katmanı kurur ve verniklemeye hazırdır. Bu karışım özgün üretilmiş renkler için de kullanılabilir. Bileşimi: Suyla uyumlu alkali reçine, butoksi etanol.


__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla