Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.08.09, 21:23   #1
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Yeryüzünde bir cennet sergisi açılıyor

Yeryüzünde bir cennet sergisi açılıyor


Adını Mustafa Kemal Atatürk'ten alan Erzincan'ın ünlü Kemaliye ilçesi, doğal güzellikleri ve evleriyle bu kez fotoğraf karelerine ilham veriyor. "Yeryüzünde bir cennet: Kemaliye ve Evleri" fotoğraf sergisi, 17 Ağustos Pazartesi günü sanatseverlerle buluşacak.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesini anlatan "Yeryüzünde bir cennet: Kemaliye ve Evleri"adlı sergi 17 Ağustos Pazartesi günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Fotoğraf sanatının genç isimlerinden Şevki Bozkurt'un Erzincan'ın ünlü ilçesi Kemaliye'nin doğal güzelliklerini ve tarihi evlerini yansıtan fotoğraf sergisi, Çankaya 365 Alışveriş Merkezi'nde açılacak. 17 Ağustos'ta açılacak "Yeryüzünde bir Cennet: Kemaliye ve Evleri" sergisi, 23 Ağustos'a kadar görülebilecek. Sergide Şevki Bozkurt'un vizöründen Kemaliye'yi anlatan, doğal ve tarihi güzelliklerinden izler taşıyan 50 fotoğraf karesi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.


Kemaliye adını Atatürk'ten aldı

Erzincan'ın tarihi ve doğası ile ünlü ilçesi Kemaliye, tarihteki yolculuğunu Eğin adıyla sürdürdü. Yeşilin her tonunu barındıran Kemaliye, tarih boyunca "cennet" veya "Güzelbahçe" adıyla da anıldı. 21 Ekim 1922 tarihinde Atatürk'ün Kemaliye adını verdiği İlçe, doğudan Munzur Dağları, batıdan ise Sarıçiçek dağları ile çevrili. Kemaliye, günümüzde evleri ile de tarihi yapısını koruyor. Kemaliye evlerinde tüm oturma mekanları manzaraya, bu manzaranın en güzel görüntüsü olan Fırat'a bakıyor. Kemaliye evlerinin kapıları da en az mimarisi kadar ünlü. Gelenin kadın mı erkek mi olduğunu haber veren kalın ve ince sesli tokmaklar, kapıların en önemli özelliğini oluşturuyor.

cumhuriyet.com.tr
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla