Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.09, 07:09   #1
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Kur'an Atlası Raflardaki Yerini Aldı

Kur'an Atlası Raflardaki Yerini Aldı







İslam Araştırmacısı Prof. Dr. Ahmet Bedir, 12 Yıl Önce Başladığı "Kur'an-ı Kerim Atlası" İsimli Çalışmasını Tamamladı. Raflardaki Yerini Alan Eserde, Kur'an-ı Kerim'de Geçen Tüm Peygamberlerin Yaşadıkları Mekânlar Harita, Resim ve Bilgi Eşliğinde Okuyucuya Sunuluyor.
İslam Araştırmacısı Prof. Dr. Ahmet Bedir, 12 yıl önce başladığı "Kur'an-ı Kerim Atlası" isimli çalışmasını tamamladı. Raflardaki yerini alan eserde, Kur'an-ı Kerim'de geçen tüm peygamberlerin yaşadıkları mekânlar harita, resim ve bilgi eşliğinde okuyucuya sunuluyor. Mısır, Irak, Suudi Arabistan, Suriye ve Umman'da 2 yıl boyunca inceleme yaptığını belirten Ahmet Bedir, "Gezdiğim her yerde din adına ne varsa fotoğrafını çektim. Yaklaşık 100 gigabyte fotoğraf arşivi oluştu." dedi.

Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen peygamberler ve yaşadıkları coğrafyaları yakından inceleyen Prof. Dr. Ahmet Bedir, çıkarmak için 12 yıl uğraştığı kitabı hakkında bilgi verdi. Bedir, "Mısır, Irak, Suudi Arabistan, Suriye ve Umman gibi birçok yeri 2 sene boyunca dolaştım. Bir yerde din adına olan her konuyu fotoğrafladım. Yaklaşık 100 gigabyte fotoğraf arşivi oluştu." diye konuştu.
Eser fikrinin ortaya çıkış hikâyesini de anlatan Bedir, 1997 yılında Hong Kong'da bir üniversiteye konferansa katılmak amacıyla gittiğini ve oradaki kütüphaneleri hayretler içinde izlediğini aktardı. Bedir, "Öyle müthiş eserler ortaya konmuş ki inanamazsınız. Bir kere Hristiyanlık adına yazılmış kitap sayısı o kadar çok ki, 'neden ben de İslam'la ilgili yazmayayım, neden İslam'la ilgili eserler çoğalmasın' diye geçirdim içimden ve kararımı o gün verdim." dedi.
Kitabı yazmaya karar verdikten sonra teorik çalışmalarını başlatan Bedir, 2000'li yılların başlarında teorik çalışmaları tamamlar ancak maddi imkânsızlık nedeniyle çalışmaya bir süre ara vermek zorunda kalır. Bedir, o dönemi şu sözlerle anlatıyor: "2000 yılına doğru teorik kısım son bulmuştu ancak resim gibi harita gibi unsurların da olması gerekiyordu. Eskiden büyük bir metropol olarak anlatılan yerler bugün bir köy haline gelmiş bunların resimlerinin çekilmesi gerekiyordu ve bunun için de büyük bir finans gerekiyordu finans sıkıntısı nedeniyle ben çalışmamı durdurdum."
Arap yarım adasında kendi eserine benzer çalışmaların yayınlandığını gören Bedir, tekrardan kolları sıvar ve 2008 yılı sonunda eserini tamamlar. Eserin oluşturulma aşamasında birçok kapının kendisine kapatıldığından şikâyetçi olan Bedir, "Son 5 yılda geceli gündüzlü öyle diyebilirim ki günde 28 saat çalıştım." ifadelerini kullandı.
Kaynak Yayınları bünyesinde çıkartılan ve bir hayırsever iş adamının sponsorluğunda basılan kitapta alfabetik sıralama ve kronolojik sıralama da yer alıyor.
Erzurum'da 1964 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Ahmet Bedir, Harran Üniversitesi Temel İslam İlimleri Bölümü'nde Tefsir ve Kuran Tarihi dersleri veriyor. Bedir'in, "Gerçeğin Doğuşu: Alevi Kur'an Tefsiri", "Kuran ve Tefsir İlimleri" ve "Son Asır Türk Aydınının Kuran'a Bakışı" isimli üç eseri bulunuyor.



(CİHAN)
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla