Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.10.09, 20:46   #1
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Dersimiz Atatürk

'Dersimiz Atatürk'


01.10.2009 - 17:07


Senaryosunu Çılgın Türkler ve Diriliş kitaplarıyla fırtınalar estiren Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Hamdi Alkan’ın yaptığı, “Dersimiz Atatürk” filminin çekimleri başladı.



İSTANBUL - Çekimleri İstanbul’da başlayan “Dersimiz Atatürk” filminde başrolleri Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor. Halit Ergenç’in Atatürk rolünü canlandırdığı proje, Atatürk'ü en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatma amacı taşıyor. Filmin anlatıcısı konumunda olan ve filme ismini veren dersin hocasını, yani "Tarihçi Dede"yi ise sinemamızın duayenlerinden Çetin Tekindor oynuyor.

Film, ülkemizin en özel dönemini ve tarihin en çok takdir edilen liderini en naif bakış açısıyla anlatırken, anlatım dili olarak farklı bir tarzı tercih ediyor. Çocuk ve gençleri hedef alan bu yapımda belgeler ve kanıtlar filmin ana omurgasını oluştururken; masalsı-büyülü dünyası ise filmin ruhunu ve kişiliğini oluşturacak.

Atatürk'ü ülkemizde en iyi araştırmış, en iyi anlamış ve şüphesiz en çok seven yazarlardan olan Turgut Özakman’ın projeyle ilgili “Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için büyük küçük, kadın erkek herkese doğru, gerçek Atatürk’ü anlatmak zorundayız. “Dersimiz: Atatürk” bu büyük ödevin bir adımıdır” diyor. (GAZETEPORT / SİNEMA)
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla