Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.11.09, 22:31   #1
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Buca şehir Tiyatrosu Kuruluyor .

BUCA ŞEHİR TİYATROSU KURULUYOR ...



Sahne Tozu Tiyatrosu ve Haldun DORMEN Buca Belediye Başkanı Ercan TATI ile BUCA ŞEHİR TİYATROSU’NU Kuruyor.

Haldun DORMEN önderliğinde İzmir’e ilk ve tek Özel Cep Tiyatrosunu kazandıran Sahne Tozu, şimdi de Buca Şehir Tiyatrosunu kuruyor. Buca Belediye Başkanı Sayın Ercan TATI ile görüşmelerini tamamlayan Sahne Tozu Kurucusu M. Çağlar İŞGÖREN “ Haldun DORMEN 17 Kasım’da İzmir’e gelerek Başkanımız ile görüşecek ve Buca’ nın sanat hayatını Sayın Ercan TATI’ nın da desteği ile Sahne Tozu Tiyatrosu olarak canlandıracağız. “ dedi.

“ İzmir’in şehir tiyatrosunun olmaması kentimizin en büyük eksiği ve ayıbıdır” diyen M.Çağlar İŞGÖREN; “şehir tiyatrosunun kurulumu için bu güne kadar hiç kimse tam olarak bir adım atmadı. Atılan adımlarda her zaman sonuçsuz kaldı. Kendini entelektüel ve kültür kenti olarak gören bir şehrin bu eksiğini gidermesi şarttır. İzmir’in bu açığını Sahne Tozu Tiyatrosu olarak Buca belediye başkanı Ercan TATI’ nın kültürel atılımı ile, Tiyatro Dünyasının Duayeni ve Sahne Tozu Tiyatrosunun Süpervizörü Haldun DORMEN yönetiminde çözeceğiz.” dedi.

Sahne Tozu Tiyatrosu her cumartesi gecesi saat 19:30 da Karacan Kültür Merkezinde tiyatro keyfi sloganıyla sezona merhaba demiştir. İzmir’in tiyatro hayatını canlandıran Sahne Tozu Tiyatrosu Buca’ dan sonra İzmir Şehir Tiyatrolarını kurmayı hedef olarak belirlemiştir.

İstanbul’un Şehir Tiyatrosunun haricinde Kenter Tiyatrosu , Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu , Dot Tiyatrosu , BKM , Tiyatro Kedi gibi nice özel tiyatroları var. İzmir halkının ve yerel yönetimlerin bu konuda daha özverili olması gerektiği bir gerçektir. Sahne Tozu Tiyatrosu İzmir’in Tiyatrosu olarak varlığını devam ettirecek ve İstanbul’u var olma kapısı olarak görmeyecektir. Bu konudaki kararlılığımıza en büyük yardım üç yerden gelecektir. Yerel Yönetimler , Medya ve İzmir Halkıdır.





Kaynak

__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla