Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.11.09, 21:54   #1
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Rengin Fiziki Özellikleri

Rengin Fiziki Özellikleri

Bir çocuk veya resme yeni başlayan daha çok tayfın basit, öz birkaç rengini kullanır. Böyle bir kişi bu tayf renklerini üç değişik şekilde çeşitlileştirebileceğini göremez. Tayfta gördüğümüz saf "kırmızı" renkten başka bir çok kırmızı renk vardır. Sanatçının kullandığı her renk şu üç fiziki özellik ile açıklanmalıdır.

Renk (ton anlamında) : Bir rengin tayftaki yerine bağlı olan özelliğidir. Ayrıca renk kelimesi ışığın değişik dalga boylarına sahip olan renklerin ayırt edilmesinde de kullanılır.
Valör (Değer) : Rengin değeri dediğimiz özelliği renklerin açıklık ve koyuluk farklarını ayırt eder. Aynı zamanda bir rengin yansıttığı ışık miktarını da ayırt eder. Bir boyanın tonunun değerini değiştirmek için onu kendinden daha koyu veya daha açık karakterde bir boya ile karıştırmak lazımdır.
Şiddet (İntensité) : Buna "saturation" (doyurma, emdirme) de denilebilir. Şiddet dediğimiz özellik bir renkte bulunan ışığın cinsidir. Bu özellik Tayf'ta aynı yerde bulunan iki renkten daha parlak tona sahip olanını daha donuk olanından ayırmaya yarar. En saf renk, bir ışının bir prizmadan geçirilmesi ile elde edilen tayf'ta bulunabilir..
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla