Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.12.09, 03:49   #7
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart { Ders 7 } Anime Tarzı Kol Çizimleri

{ Ders 7 } Anime Tarzı Kol Çizimleri

Bölüm 1



Bundan sonra kollar üzerinde çalışalım. Kol üç temel bölüm içerir: üst kol, ön kol(dirsekle bilek arası) ve el. Her biri oval şekillerde, başlangıç taslağı olarak kullanılabilir. Şimdi bazı insanların şekil kullanmaktan nefret ettiğini biliyorum,bu şekilde de yapmayabilirsiniz, bu sadece kol taslağı için olası bir yol. Bazı kitaplar silindir tarzı şekillerin kullanılmasını öneriyor, fakat yassı oval şekiller kullanmak daha iyi çünkü bunlar kolun şekline daha çok uyar. Burada gösterilmiyor fakat kollar yan tarafa gevşekçe bırakılırsa, eller kalçanın ortasına kadar uzanmalı ve dirsekler bel uzunluğu kadar olmalıdır.

Bölüm 2



Bir kere kolların temel şekillerini öğrendikten sonra, onları sadeleştirip daha gerçekçi bir görüntü yaratabilirsiniz. Bu biraz daha zor bir iştir. Kolları çizerken düz ve yassı çizmeyin. Sonuçta kolların kasları vardır(bozuk bir chibi resmi çizmediğiniz sürece). Dümdüz bir silindir şeklinde uzanan bir kol çizmeyin. Kollar omuzdan başlar. Omuzların hafifçe nasıl şiştiklerine dikkat edin. Kol şeritleri dirseğe ulaşana kadar hafifçe içe doğru dönüktür. Dirsekte, pazıların olduğu bölümde kol yeniden genişler.(yukarıdaki resimde gösterildiği gibi)
Dirsek çizmek biraz daha korkutucu olabilir. Kolun başka yöne kıvrılmaya başlamadığını hatırlayın. Bir eklem yeri vardır ve bu gösterilmelidir (yukarıda,sağ köşedeki resim). Aşağıda daha fazla örneği var.

Bölüm 3



Burada da kolların üst üste nasıl durduğunu gösteren birkaç örnek var. Eğer temel oval şekilleri kullanıyorsanız, üst üste yada yandan görünen kolları çizmeniz daha kolay olacaktır. Fakat dediğim gibi eğer istemiyorsanız bu taslakları kullanmanız gerekmez. Uzaklaşan kolun sivrildiğine ve uzaklaştıkça nasıl küçüldüğüne dikkat edin.

Bölüm 4



Bu şekilleri çizmesi birazcık daha zor. Kolun her bir eşit kısmının üst üste gelmesine ve dirseğin nasıl bir şekil aldığına dikkat etmeniz gerekli. Kolun, iki değişik şeklin birbirine yapıştırılarak oluşturulmasından meydana geldiğini hayal edin. Silindir şeklindeki üst kol ve ters bir babut şeklinde olan ön kol. Bunlar size dirseğin pozisyonunu belirlemede yardımcı olacak şekillerdir.
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla