Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.12.09, 03:54   #9
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart {Ders 8 } Anime Tarzı Saç Çizimleri

Anime Tarzı Saç Çizimleri 2: Temel Şekiller ve Unsurlar


Stile bağlı olarak anime saçları karmaşık, kompleks olabilirler. Bununla birlikte, eğer temel unsurlarında ayrıntılarını görebilirseniz anime saç çizim metodları yapımı kolay hale gelecektir.


Resim Yok


Gerçek saçlar gibi anime saçları da bir çok telden oluşur. Ancak her bir teli çizmektense, resimdeki gibi, çeşitli şekillerde ve ölçülerde tutamlar, kümeler çizilir. Bunlar her bir saç stilindeki en basit şekillerin bazılarıdır. Dikkat edilecek en önemli nokta, dış hat, saç kümesinin alt kısmında daha kıvrımlıdır. Bunun en iyi örneğini sol üstteki resimde görebilirsiniz. Alt çizgi üst çizgiden daha kıvrımlıdır. Bu saça daha fazla derinlik ve bu anime tarzı görüntüsünü verir. Bazen bu aşırı derecede abartılmış olur ve bazen de güçlükle farkedilebilir ama anime saç tarzlarının çoğu için her bir saç tutamı bu temel şekle sahiptir.


Resim Yok


Saçın bir telinin, tutamının nasıl çizileceğini biliyorsunuz, benzer tutamlardan şekilleri bir araya koymaya başlayabilirsiniz. Buradaki her bir örneğe bakın. İlk adımda kullanılan temel saç tellerinin nasıl olduğuna dikkat edin. Aynı temel, benzer şekiller genellikle, birçok farklı saç şekillerinin devamlı her tarafındadır. Aklınızda olması gereken bir diğer şey de istediğiniz gibi şekillendirdiğiniz saçlar yapabileceğiniz. Sadece daha fazla saç tutamı ekleyin yeter.




Şimdi de biraz daha karmaşık şekillere geçelim. Her bir telin şeklinin ve ölçüsünün değişmesinin saça farklı bir karakter, yapı verdiğine dikkat edin. Teller uzun ve ince, kalın ve eğimli ya da keskin ve sivri olabilir. Saçların oldukça detaylı ya da oldukça basit olması çizdiğiniz her bir tele bağlıdır.


Saç Şekilleri


Farklı saç şekilleri tiplerinin çizimine geçmeden önce saçların kafa üzerindeki yeri ile ilgili bir kaç noktayı belirtelim.




Ne çeşitte ve tipte saç çizerseniz çizin, ortada ki örnekte gösterildiği gibi, her zaman kafanın aynı bölgesinde olur. Tüm kafa derisini kaplar Alından boynun arkasına, enseye kadar. Eğer saçı uzun ve toplanmamış olarak çizecekseniz ensede saçın bitiş yeri görünmeyeceğinden bu sorun olmaz ancak kısa ya da toplanmış çizecekseniz bu noktaya dikkat etmelisiniz. Bir çok kez karşılaşılan başka bir soruna da dikkat çekilmeli ki, bazı çizerler saçın altında bir kafatası olduğunu unuturlar. Bazen saçı, resmin altındaki örnekte olduğu gibi, altındaki kafa için "küçük" çizerler. Kafatasını saç altında tamamlayan bir şekil çizildiğinde ( kırmızı çizgi) alın yokmuş gibi basık bir kafatası ortaya çıkar. Bu hataya düşmemek için yapılacak işlem çok basittir, önce saç olmaksızın bir kafatası çizip, saçı üzerine eklemektir. Böylece anime karakterleri o olağandışı saçları altında doğal görünecetir ^-^.




Tüm bunlara dikkat ettikten sonra burada da kısa saç şekillerinden bir kaç örnek görebilirsiniz. Erkek ve dişi karakterler için ortak kullanılabilecekler olduğu gibi bakınca sizinde anlayacağınız üzere bazıları sadece erkek ya da dişi karakterler için ortak kullanılabilirler. Burada çizimleri hakkında detaya girip anlatamıyoruz, ancak size bir fikir vereceği hakkında umutluyuz ^o^.


Resim Yok


Ve işte farklı şekillerde uzun saç modelleri, önceki örnekte olduğu gibi bunlarıda erkek ya da dişi karakterler için kullanabilirisiniz.


Kısa saçlardan farklı olarak uzun saç çizerken daha fazla dikkat etmeniz gereken nokta, bunlarda daha uzun ve kavisli çizgiler kullanmaktır. Saçlar uzun diye çizgilerinizi düz çizmekten kaçının. Saçların, kafanın ve bedenin hatlarını takip etmesine, özellikle de saçın omuzlardaki şekline dikkat edin. Uzun saç çizerken çizgilerin saçın şeklini ve akışını takip etmesine özen gösterin, bunun içinde düz çizgiler kullanmaktan kaçının, yumuşak eğimli, kavisli çizgiler karakterinizin saçına derinlik ve şekil katacaktır. Saçın dönüşlerini ve kıvrımlarını belirtin. saçı sadece kafaya oturtup ardındanda dış hatları belirleyecek düz çizgiler çizip bırakmayın.




Burada da farklı saç şekillerinden bir kaç örnek var. Örneklerde genellikle atkuyruğu şekli kullanılmış. Bu çizim hakkında henüz çok fazla bir şey söyleyemeyeceğiz. Ancak önemli nokta yine kafatasını unutmadan saçı yerleştirmek ve saçın toplandığı noktada çizgilere dikkat edip, sarkan kısmında eğimli çizgiler kullanarak, hareketsiz sabit çubuklar gibi görünmesini önlemektir.





Örnekte temel saç şekillerinden farklı birkaç örnek görebilirsiniz. Tellerin, tutamların birbiri üstüne binişine dikkat edin. Saç tutamlarını istediğiniz gibi eğip bükerek ya da toplayarak birbirinden ilginç şekiller yaratabilirsiniz.




Saç örgüleri. Daha önce bir diğer bölümde kısaca anlatılmıştı ama yine üzerinden geçelim. Oldukça basit ya da detaylı ya da yarım yamalakmış gibi çizebilirsiniz. Aklınızdan çıkarmayacağınız nokta, kıvrılıp bükülen saç tutamlarıyla örgülerin oluştuğudur. Saç tutamlarının ters su damlalarının bir zincir oluşturması gibi birbirinin üzerinden nasıl geçtiğini düşünün. En alttaki örnekte saç hafifçe dağınık şekilde toplanmıştır, sizde isterseniz bunu yapmayı deneyebilirsiniz.


Hareket


İşte en zor bölüm. Karakterinizin saçlarını hareketlendirmek. Uzun saçlardan örneklerle başlayalım.





Anime saçları sıklıkla, rüzgarda, çarpıcı bir şekilde kamçımsı hareketlerde çizilir. İlk bakışta bunu çizmek zor görünebilir ama değildir. İlk olarak saçların hangi yöne doğru uçuşacağına karar verin. Karakterinizin saçlarının yanlara doğru mu hareket etmesini, arkasına doğru mu yoksa arkasından önüne doğru mu uçuşmasını istersiniz? Karar verin ve saçları bu yönde çizin. Hareket olmaksızın, karakterin arkasına doğru dökülen saç çizmekle benzer şekilde çizilir, ancak bu sefer eğimleriniz faklı bir yöne, seçtiğiniz yöne doğru olmalıdır. Her bir saç teli ve dış hat çizgileri, saçın tamamının çizilmeye başladığı yerden itibaren aynı yöne doğru olmalıdır. Saçın formunu korumayı unutmayın. Hareket çiziyorsunuz, bunu düz çizgiler çizerek yapamazsınız.


Örnek olarak sağda en üstteki resimde karakterin saçları arkasına doğru sürüklenir. Resimdeki diğer örneklerde saçların dalgalanırken bir kamçının hareketleri benzer şekilde çizildiğine görebilirsiniz. Bu şekilde sürüklenen saç tiplerinin en temel örneklerini Rayearth ya da X/1999 gibi CLAMP mangalarında bulabilirsiniz.





Bunlar uzun saçlı bir karakter çizecekseniz iyi örnek olabilirler. Peki ya kısa saçlar? Kısa saçlar daha kolay olabilir yani uzun teller çizmediğiniz için ancak kısa saçlara hareket vermek için her bir tele daha fazla dikkat harcamanız gerekebilir. Buradaki örneklerde karakterlerin hepsi omuzlara kadar uzunlukta, çeşitli yönlere dalgalanan saçlara sahiptirler.


En üstteki örneğe özgü noktalara dikkat edelim; saçlardaki hareket azdır ve saç tutamlarındaki eğimler aynı yöne doğru değildir. Saçların tamamını, belirlenen hareketi göstermek için tek yöne uzatmak zorunda değilsiniz. En alttaki örnekte saç tutamlarında ki hareketin tamamen aynı yönde olmaması saça ilginç bir havada yüzer hissi vermiştir. Eğer gerçekten çok kısa saçlar çizecekseniz, saçlarda ki hareketi gösterebileceğiniz yer perçemler ya da saçın rüzgarda dalgalanabilecek kadar uzun olan başka bir bölümü olacaktır. Doğal olarak, saçlar budanmışcasına kafa derisine aşırı yakın kısalıktaysa rüzgarda dalgalanma şansı olmayacaktır .
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla