Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.06.10, 20:53   #2
Kullanıcı Profili
TUAL
Moderator
Avatar Yok
Tualim.NetTUAL
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2009
Üye No: 20
Mesajlar: 151
Konular: 102
Standart Çizgi ve Tonlamalar

A: ÇİZGİ VE TONLAMALAR

Öncelikle şu malzemelerin hazırlığını yapınız: Kâğıt, Resim kalemi, Silgi, Şövale, Altlık, Kıskaç. Malzemeleri temin ettikten sonra Resim kâğıdını altlığa kıskaçla tutturun. Ardından şövaleye yerleştirin. Şövale yi aşağıdaki örneğe göre dik konuma yakın bir mesafeye kadar açısını ayarlayın ve sabitleyin.



Tabure ya da sandalyenizi alın ve çalışmanın karşısına dik olarak oturun. Yönünüz şövaleye tam olarak dönük olmalı. Sağa ya da sola hafifçe dönük oturmayınız. Sağa ya da sola yatık olarak çalışıldığında desen çiziminin sonucu hep yanlış olur. Kalem olarak elinize 2B ya da 3B alın. Oturma biçiminizi ayarladıktan sonra ilk çalışmaya geçebiliriz. İlk yapılması gereken yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarıya doğru çizgi çizmek ve her çizgiyi tonlama değerlerine göre açık, orta ve koyu değerde yapmak. Çizilen çizgiler 15cm den uzun olmasın. Bu çizgi türünü ve tonlamaları kaç kez yapılmalıdır. Günde 10 kâğıdı arkalı önlü bitirmek şartıyla 10 gün boyunca çalışılmalıdır.



Bu çizgi çalışmasını yaparken özellikle bileklerinizin ağrıması normaldir. Yorulduğunuzu hissettiğinizde dinlenmeyi ihmal etmeyin.
Açık- Orta-Koyu değerler ile yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı çizgi çizmemizdeki amaç nedir? Birinci amacımız el, kol ve beyin arasındaki koordinasyonunu sağlamak. İkinci amacımız bilinçli çizgi çizme yöntemini beynimize öğretmek. Üçüncü amacımız kalemi kâğıda bastırırken kolun ve parmakların uyguladığı basıncı dengede tutmak. Dördüncü amacımız kararlı çizgi çizmeyi öğrenmektir.
Bu çalışmayı ne kadar uzun tutarsanız doğru ve düz çizgiler çizme olasılığınız hep yüksek olur. Peki dik çizgileriniz eğri olursa ne olur? Önemli değil. Hemen silgiye gitmesin eliniz. Bir çizgi ne kadar eğri olursa olsun yanına daha doğrusunu çizerek devam ediniz. Silgiyi ancak çok büyük yanlışlarda kullanınız.
TUAL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla