Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.09.10, 04:57   #1
Kullanıcı Profili
Sinema Renk
Moderator
 
Sinema Renk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetSinema Renk
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Sep 2009
Yaş: 37
Üye No: 221
Mesajlar: 44
Konular: 44
Bulunduğu yer: Bursa
Standart Kwai Köprüsü - The Bridge on the River Kwai

Kwai Köprüsü




Tür : Savaş / Dram / Macera
Yönetmen : David Lean
Senaryo : Michael Wilson , Carl Foreman , Pierre Boulle (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Jack Hildyard
Müzik : Malcolm Arnold
Yapım : 1957, İngiltere , 161 dk.

Oyuncular

William Holden (Binbaşı Shears) , Jack Hawkins (Binbaşı Warden) , Alec Guinness (Albay Nicholson) , Sessue Hayakawa (Albay Saito) , James Donald (Binbaşı Clipton) , Geoffrey Horne (Teğmen Joyce) , Andre Morell (Albay Green) , Peter Williams (Binbaşı Reeves)
1943'te Burma'da bir Japon esir kampının komutanı olan Saito, kampa yeni gelen İngiliz Albay Nicholson'dan adamlarına Kwai nehri üzerine bir köprü kurmalarını emretmesini istemektedir. Saito'nun amacı bu köprüyü kullanarak Japon birliklerine cephane taşıma konusunda avantaj sağlamaktır. Saito'nun işkencesine dayanamayan Albay bir süre sonra köprünün emri altındaki mühendisler için de bir moral kaynağı olacağını düşünerek onun isteğini kabul eder.

Nicholson düşmanının esiri konumunda da olsa, onun ve adamlarının yapabileceğinden daha iyi bir köprü yaparak onu psikolojik seviyede altetmiş olacağını düşünür. İnşaat ilerledikçe Nicholson köprünün düşmanına avantaj sağlayacağını tamamen unutur ve onu mükemmelleştirmek için elinden geleni yapar...

Yönetmen David Lean'in kariyerinin doruk noktasını teşkil eden ve tüm zamanların en iyi sinema filmlerinden biri olarak gösterilen Kwai Köprüsü 1957'de sekiz dalda aday olduğu Oscar'ların yedisini aldı.

__________________
Sinema Renk
Sinema Renk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla