Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.10.10, 18:40   #1
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Leyla Gencer Adına Müze

Leyla Gencer Adına Müze


Opera tarihinin en büyük isimlerinden biri sayılan ve dünyada “La diva Turca” olarak tanınan soprano Leyla Gencer adına, memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yörük köyünde yapılacak müzede özel eşyaları sergilenecek.


Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, köy meydanında bulunan geleneksel Türk mimarisi ile yapılmış ve eskiden Gencer'in babasına ait üç katlı konağın, Karabük Valiliğince kamulaştırılarak müzeye dönüştürüleceğini söyledi.

Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük sanatçılar arasında yer alan Gencer ile gurur duyduklarını anlatan Azcan, şöyle konuştu:

“Yılda 400 bini aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ilçede açılacak müze çok önem taşıyor. Dünya opera tarihinin en büyük sopranolarından Gencer'in, babasının köyü olan yani akrabalarının, atalarının yaşadığı Yörük köyünde anılarının yaşatılması bize onur ve gurur verecektir. Müze için çalışma yapan herkese teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki kısa sürede hizmete girecektir. Müzede ayrıca heykeltıraş Metin Yurdanur'un yaptığı ve geçici olarak Gül Evi'nde sergilenen Leyla Gencer'in büstü de müzeye alınacak. Müze açıldıktan sonra köyümüzü binlerce Gencer hayranının ziyaret edecek olması bizi şimdiden heyecanlandırıyor.”


hürriyet
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla