Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.11.10, 15:54   #1
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

EDİRNE ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ:1995-1996 Eğitim Öğretim yılında türünün 16. okulu olarak resim ve müzik alanındaki yüksek öğretim programlarına öğrenci yetiştirmek amacıyla açılmıştır.

İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Trakya bölgesinde açılan 2.güzel sanatlar lisesidir.
13 yıl Trakya Birlik İlköğretim Okulu ek binasında eğitim öğretime devam etmiştir. Kendi binası yapım aşamasında olan okulumuz 2008-2009 eğitim öğretim yılında yeni binasına taşınacaktır.

Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 1996 yılından bu yana Edirne’nin kültür ve sanat ortamına önemli katkılarda bulunmaktadır. Eğitim hayatında 13. yılını geride bırakmış olan okulumuz kurulduğu ilk günden bu yana sürdürdüğü eğitim-öğretim politikası, yetiştirdiği öğrenciler, gerçekleştirdiği projeler ve etkinlikler ile Trakya bölgesinin sanat eğitiminde öncü bir kurum olmuştur.
Ülkemizi ulusal ve uluslar arası platformlarda temsil edebilecek nitelikte sanatçılar yetiştirmeyi amaçlayan okulumuzda 4 yıla yayılan eğitim politikası; öğrencilerin yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmak ve kişisel becerilerini en üst noktada kullanabilmelerini sağlamak üzerine şekillendirilmiştir.

Her türlü teknolojik alt yapıya sahip olan yeni okul binamızda zengin bir sanat kütüphanesi, bireysel ve toplu müzik odaları, kayıt stüdyosu, resim ve heykel atölyeleri, sergi ve konferans salonları, gösterim odaları,engelli asansörü, engelli tuvalet ve banyosu, zümre öğretmenleri için ayrı ayrı düzenlenmiş zümre odaları, jimnastik ve masa tenisi salonu ve dersliklerin yanı sıra profesyonel bir Resim Galerisi ile Tiyatro Salonuna da sahiptir.Okulumuzun alt katında bulunan kafeteryasında ise öğrenciler dinlenebilmekte ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Ayrıca pansiyonumuz da şehir dışından gelen öğrencilerimizin barınma ve beslenme sorununa çözüm olacak her türlü donanıma sahiptir.
Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde 4 yıllık bir eğitim programı uygulanmaktadır. 9.sınıftan itibaren öğrencilerimiz genel liselerde okuyan yaşıtları gibi edebiyat, tarih, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi kültür bölümü derslerini görmekte olup bunun yanı sıra sanat bölümü derslerini de almaya başlarlar.
Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sanat eğitimi ile birlikte kültür derslerine de ayrı bir önem vermektedir. Mezunlarımızda diğer tüm lise mezunu öğrenciler gibi ÖSS sınavına girmektedir. ÖSS'de barajı geçen her öğrencimiz özel yetenek sınavıyla üniversitelere yerleştirilmektedir. Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin ÖSS başarısı %98 dir. Bu başarı sonucunda öğrenciler istedikleri üniversitelerdeki özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarına yerleşebilmektedirler.
Sanat Eğitimi ve ÖSS çalışmalarının yanı sıra okulumuzda İngilizce ve almanca dersleri ile öğrencilerimizin uluslar arası platformlarda da ülkemizi ve kendisini temsil edebilecek gençler olarak yetiştirilmeleri hedeflenmektedir.


İletişim Bilgilerimiz
Telefon: 02842353999
Faks: 02842354000
E-mail:
edirneagsl@mynet.com
Adres: Hadımağa mevkii Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Yanı Selimiye Öğrenci Yurdu Yolu Üzeri Merkez Edirne
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla