Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.11.10, 20:33   #2
Kullanıcı Profili
Belirli Gunler
Moderator
 
Belirli Gunler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetBelirli Gunler
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2010
Yaş: 54
Üye No: 1870
Mesajlar: 3.371
Konular: 727
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart

Sayın Belediye Başkanım, Sayın Müdürüm, Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Misafirler, Sevgili öğrenciler;
Bugün, Türk Milleti’nin yetiştirdiği, en büyük insanlardan, büyük lider, büyük asker, büyük siyasetçi M.Kemal ATATÜRK’ün …….ölüm yıl dönümünde kendisini saygıyla anmak, yaptıklarını, yapmak isteyipte yapmaya ömrünün kâfi gelmediği birkaç konuya değinmek istiyorum. Birkaç diyorum; çünkü hepsini bir güne sığdırmak mümkün değildir.
M.K.Atatürk’ün hayatı başarılarla doludur. Fakat Osmanlı Devlet Erkânının ve Türk Milleti’nin dikkatini Çanakkale Savaşlarında gösterdiği üstün askerlik ve komutanlık yeteneğiyle çekmiştir. Kurtuluş Savaşında da birçok cephede başarılı mücadeleler yapıp, sayısız zaferler kazanmış, Türk Milleti’nin gönlünde taht kurmuştur.
Son zamanlarında hasta adam gözüyle bakılan Osmanlı Devleti’ni kaldırmış, yerine gelişmiş tüm ülkelerin kullandığı, Türk Milleti’nin karakterine en uygun olan, Cumhuriyet rejimini dayalı yeni bir Türk Devleti kurmuştur. Cumhuriyeti kurmakla yetinmemiş, demokrasiyi ve demokrasinin ilkelerini uygulayabilmek için tüm ömrünce mücadele etmiştir. Uzun süren savaşlar sonunda harap ve bitap düşmüş devlet ve milletini yeniden kalkındırmak, muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için, tüm ömrünü harcamıştır. Ölümüne kadar geçen kısa süre içerisinde, kendi ifadesiyle “Az zamanda çok işler başarmıştır. “
Türk milletinin önüne set gibi gerilmiş, işlevini kaybetmiş kurum ve kuruluşları, zihniyeti kaldırmış, Türk Milleti’ni çağdaşlığa götürecek birçok inkılâp yapmıştır. Tüm dünyada fırtınalar estiren değişik ideoloji ve rejimler uygulanmaya çalışırken cumhuriyete, demokrasiye ve demokrasinin ilkelerine olan inancını hiçbir zaman kaybetmeden, yıllarca ilerisini görerek, bu düşüncelerini uygulamaya geçirmiştir.
Yeni kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden tutarlı, onurlu iç ve dış politikalarla devletini ve milletini ömrünün sonuna kadar çok iyi idare etmiş, kendisinden sonra da iyi idare edilmesi için, Türk Milleti’ni daima ışık olacak ilkelerini bırakmıştır.
Atatürk’ün bu büyük mücadele ve başarısı, sadece Türk Milleti’ne değil, tüm dünya milletlerine örnek olmuş, M.K. Atatürk ve meydana getirdiği eserleri, düşmanları tarafından bile, hayret ve gıpta ile izlenip, takdire şayan bulunmuştur. Atatürk, sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine damgasını vurabilmiş nadir liderler arasında hak ettiği yeri alarak Türk Milleti’ni gururlandırmış ve sonsuza kadar gururlandıracaktır.
Atamızın en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmak, çok daha iyi seviyelere ulaştırmak, Türk Milleti’nin ve bilhassa Türk Gençliğinin boynunu borcudur. Türk Milleti yaşlısı ve genciyle, kadını ve erkeğiyle bu borcu layıkıyla şartlar ne olursa olsun ödeyeceğine ant içmiştir.
Büyük Atam! Bugün belki zor günler yaşıyoruz, ama nice zorlukları aşmış olan bu Millet, bu ve bundan daha büyük zorlukları da senin yolunda, senin ilkelerinle aşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın
Sen rahat uyu atam! Ruhun şad olsun!
Belirli Gunler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla