Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.11.10, 23:46   #2
Kullanıcı Profili
Belirli Gunler
Moderator
 
Belirli Gunler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetBelirli Gunler
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Nov 2010
Yaş: 54
Üye No: 1870
Mesajlar: 3.371
Konular: 727
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart ıp Bayramı Konuşma Metni

ıp Bayramı Konuşma Metni

Değerli Tıp Emekçileri ve Bayramımızda Bizi Yalnız Bırakmayan Sevgili Misafirler Hoşgeldiniz.

14 Mart 1919'da emperyalist güçler tarafından işgal edilen İstanbul'da kutlanmıştır, ilk Tıp Bayramı. Emperyalizme, sermayedarlara, özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlara karşı insanca yaşam, emek, özgür bilim ve düşüncenin simgesiydi bugün. Ve o günden bu yana "insanım, insani olan hiç bir şey bana yabancı değildir" felsefesiyle insani olan her yerde bulundu ve sözünü söyledi tıbbiyeli. Bugün de söyleyeceklerimiz var.

Öğrencilerin toplanması, hakimiyet sopası YÖK'ün bilmem kaçıncı kanununa göre yasaktır, afişleri süslüyor okul duvarlarımızı, haklısınız korkulur biraraya gelen, düşünen öğrenciden, emekçiden. Düşünen herkesten korkulur, çünkü, düşünen insan, tartışan ve paylaşan insan üretir ve sığmaz olur eski kalıplarına dar gelir. Dar gelince de yıkar. Bazen de ölüm fotoğrafları süslüyor duvarlarımızı tıp etiğini hiçe sayarak. Hem de tıp fakültesi duvarlarını. Uğraş alanı ölüm değil yaşam olan öğrencilerin ve öğretmenlerin fakültesinin duvarlarını. Fakat biz öğrenmiştik ki bilim; veriler toplanarak tez-antitezler sunularak düşünceler paylaşılıp sentez edilerek üretilir ve paylaşılarak aktarılır. Soğukkanlılık, objektiflik, barış içerir. Yani barışı içerir. Meslektaşıyla, yurttaşıyla, savaşı değil. Yaşamsa uğraşı sağlık emekçisinin, barıştan yana olmalı. Sınırın ötesinde de, berisinde de. Bilim özgürlük de ister yaşam kadar. Ama siyah şapka takma özgürlüğü ile sınırlı özgürlük değil. Düşüncede kültürde yaşamda özgürlük. Hissedarlarına getireceği karı düşünmez bilim. Kısa vadede de uzun vadede de insanlığa katacaklarını düşünür sadece ve kucaklar herkesi eşitçe. Düşünen üreten herkesi, sadece parası olanı değil. Kantinden gelecek karı, öğrenci belgesinden gelecek parayı düşünmez. Ve şimdi bize bilim üretin, sağlık üretin diyorlar bu ortamda.

Sanırız yurdumuzda sağlık çalışanı olmaktan daha zoru, gelecekte sağlık çalışanı olmak. Yeni çıkan GSS yasaları ve sağlığı özelleştirme mantığı, aile hekimliği ile kurulmak istenen rekabet ortamı çalışanların işgüvencesiz olması ve piyasa koşullarına bırakılan sağlık sistemi ile kurmakla yükümlü olduğumuz yarınlar için kaygılı ve üzgünüz. Ve 14 Mart'lar sesimizi duyuracağımız haklarımızı arayacağımız günler olacaktır.

Tüm tıp emekçilerinin bayramı kutlu olsun.

Eskişehir Tabip Odası -Tıp Öğrencileri Komisyonu adına
Stj. Dr. Bilge YILDIRIM
Belirli Gunler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla