Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.12.10, 13:21   #1
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Korkaklar Ülkesinde Sevmek Suç

Korkaklar Ülkesinde Sevmek Suç
berkut oya - krek tiyatro - güzel şeyler bizim tarafta - tiyatro - tiyatro metni - tiyatroyu eviyorum


Korkaklar ülkesinde sevmek suç

Berkun Oya ve Krek Tiyatro, 10 yılın sonunda kendi mekanında yeni oyun 'Güzel Şeyler Bizim Tarafta' ile seyirciyle buluşuyor.


Aykut Türkeli


İSTANBUL - Berkun Oya son dönemdeki en yetenekli tiyatroculardan biri. Yazıyor ve yönetiyor. Her işi merakla bekleniyor, yakından takip ediliyor ve sonunda büyük alkış alıyor. Kendisi de bunun hakkını veriyor, hep yeni deneyimler sunuyor seyirciye. Şimdi daha fazlasına hazır olabilirsiniz.
Berkun Oya’nın konservatuardan mezun olduktan sonra Ali Atay ile birlikte kurdukları Krek Tiyatro, artık santralistanbul’daki kendi yerinde. Açılışı 27 Kasım’da yapıldı. Yeni oyun “Güzel Şeyler Bizim Tarafta”nın prömiyeri ise 8 Aralık’ta.
Berkun Oya’dan bu kez sevmek, ahlak, özgürlük ve bedelleri üstüne sarsıcı bir oyun “Güzel Şeyler Bizim Tarafta”. Seyircinin neyle karşılaşacağı şu iki cümlede gizli: “Korkaklar ülkesinde sevmek suç, sevenler tutsak. İki farklı çift, dört farklı insan, tek bir kurban.”

“Çoğunluk”taki rolüyle Altın Portakal alan Bartu Küçükçağlayan Krek Tiyatro’nun artık neredeyse demirbaş oyuncusu. Krek’in son dönemdeki her işinde o da yer aldı ve yeni oyunda yine sahnede olacak. Diğer oyuncular Ozan Çelik, Öykü Karayel ve Tülin Özen.
Krek Tiyatro yeni mekanında oyunları seyirciye farklı bir şekilde sunmaya da hazırlanıyor. Her oyunun atmosferik sesinden başka bir sesi olacak. Sahnenin önünde yekpare bir cam olacak ve her seyirciye kulaklık dağıtılacak. Böylece dışarından ya da salon içinden, oyun harici bir sesin seyircinin dinleme algısını bozmasının önüne geçmek de amaç.
Hoop Gitti Kafa
Krek’te “Güzel Şeyler Bizim Tarafta”dan başka aralık ayında bir oyun daha seyirciyle buluşacak: “Hoop Gitti Kafa”. Prömiyeri mayıs ayında 17. İstanbul Tiyatro Festivali’nde oyun yapılan iki genç adam arasında geçiyor. Biri diğerine acı bir haber vermekle görevli, ama öbürünün kafası başka yerde. “Hoop Gitti Kafa” bilincin ayarını kurcalıyor. “Hoop Gitti Kafa” Berkun Oya’nın “Bomba”yla başlayan kısa oyunlar projesinin de yeni halkası sayılabilir, sadece 30 dakika. Oyuncular Bartu Küçükçağlayan ve Onur Ünsal.

“Bomba” demişken hatılatalım. Bir kafede patlayan bomba ve öncesi-sonrasıyla orada bulunan beş kişinin yaşadıklarını anlatan 15 dakikalık oyun şimdilik her pazartesi İKSV Salon'da 19.30 ve 20.30’de üst üste sahneleniyor.
Krek’in iki sezondur devam eden ve çok beğenilen “Bayrak” oyunu da 2010-2011 repertuarı içinde, önümüzdeki aylarda Krek'in yeni mekanında sahnelecek.

santralistanbul’daki KREK’te sadece tiyatro değil, konserler, gösterimler ve başka etkinlikler de olacak.
Krek Tiyatro Aralık Programı:
8-9-10-11 Aralık / Güzel Şeyler Bizim Tarafta
15-16-17-18 Aralık / Hoop Gitti Kafa
22-23-24-25 Aralık / Güzel Şeyler Bizim Tarafta
29 ve 30 Aralık / Hoop Gitti Kafa

“Güzel Şeyler Bizim Tarafta” saat 20:30
“Hoop Gitti Kafa” saat 19:00 ve 20:30’da iki kez üst üste.
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla