Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.01.11, 15:58   #1
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel San.Lisesi Kadıköy

İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel San.Lisesi Kadıköy


Okulumuz Balta Limanı Behçet Kemal Çağlar Lisesi bünyesinde Resim ve Müzik Bölümleri olmak üzere açılmıştır. Sayın Avni Akyol kurdeleyi kesmesini Devlet Sanatçımız Ahmet Adnan SAYGUN’ dan rica etmiştir. Büyük sanatçımız “Heyecandan ölebilirim. Ama ölmeyeceğim, çünkü bu okuldan yetişecek gençlere hizmet etmek istiyorum.” diyerek kurdeleyi kesmiştir.
Okulun kurucuları arasında Prof. Dr. Erol ETİ, Prof. Dr. Mustafa ASLIER, Prof. Dr. Mürşide İÇMELİ, Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN, Prof. Dr. Nüshet KUTLUĞ, Doç. Dr. Tevfik KARAKAYA, Prof. Dr. Özer SEZGİN, Prof. Dr. Nihat ŞENEL, Prof. Dr. Cenan AKIN, Selahattin EVCİL, Fikret EVCİL, Cahit GÜRAYDIN, Nahit DÜLGEROĞLU, Hüseyin KILIÇKAN, ve Sevim ATI vardır.

Okulun ilk açılışında Müzik ve Resim Bölümlerinden ikişer sınıf oluşturulmak üzere 96 öğrenci alınmıştır. Daha sonraki yıl 31 Ağustos 1990’ da Erenköy Kız Lisesi’nin yatakhane binası, okul binası olarak tahsis edilmiştir. Bina yetersizliği nedeni ile 1991-1992 Öğretim Yılında Resim ve Müzik Bölümlerine birer sınıf alınmasına Bakanlık tarafından karar verilmiştir.
Okulumuz Güzel Sanatlar dallarında yetenekli, yaratıcı, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, aydın, çağdaş, ülkemize ve dünyaya ışık verecek, önder olacak gençleri yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

İstanbul Avni AKYOL Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi
Rıdvanpaşa sokak No.34 Göztepe/Kadıköy
Tel: (0216) 355 22 17
Faks: (0216) 355 22 06
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla