Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.03.11, 22:20   #1
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Bernardo Daddi Biyografisi - Bernardo Daddi Hayatı - Bernardo Daddi Resimleri

Bernardo Daddi Biyografisi - Bernardo Daddi Hayatı - Bernardo Daddi Resimleri


Bernardo Daddi (1290-1348), erken Rönesans dönemi İtalyan ressamı. Giotto'nun öğrencisi olmuş, Sienalı sanatçı Pietro Lorenzetti'nin etkisinde kalmıştır. Giotto'nun yapıtlarındaki heykelsi niteliklerle Siena sanatının bazı özelliklerini birleştirmeye çalışmış, bu yaklaşım Giotto'dan sonra egemen üslup haline gelmiştir.

Daddi, 1328-48 arasında büyük boyutlu altar panolarında işlediği Madonna resimlerinden küçük boyutlu özel ibadet panolarına kadar çok farklı nitelikte yapıtlar üretmiştir. Kullandığı teknikle figürlerine yalnızca Giotto'nun bir öğrencisinden beklenebilecek bir hafiflik kazandırdığı gibi, vücut kıvrımlarını vurgulayarak bunlara incelik de katmıştır. Goblenle kaplı tahtların önündeki başları yana dönük figürler keskin ve canlı bir biçimde işlenmiştir. Başı çocuk İsa'ya doğru hafifçe eğik olarak betimlediği Madonnaları ise oldukça rahat bir atmosfer içinde ve yüzünde bir tebessümle verilmiştir.
Daddi'nin Ognissanti Kilisesi için 1328'de tamamladığı triptik (üç kanatlı pano) (bugün Uffizi Galerisi, Floransa) en başarılı yapıtlarının tipik örneğidir. Ayrıca, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki galerilerde sergilenen çok sayıda küçük boyutlu resmi de vardır.
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla