Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.11, 02:00   #1
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Bağcılar'da Kültür Sanat Festivali

Bağcılar'da Kültür Sanat Festivali

Bağcılar'da eğitim gören öğrencilerin 2010-2011 eğitim öğretim yılında hazırladıkları çalışmalar ve projelerin yer aldığı festival düzenlendi.

Bağcılar'da eğitim gören öğrencilerin 2010-2011 eğitim öğretim yılında hazırladıkları çalışmalar ve projelerin yer aldığı festival düzenlendi. Üç gün devam eden festivalde öğrencilerin çalışmaları yoğun ilgi gördü.

2010 Bağcılar Kültür Sanat Festivali gerçekleştirildi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen festivale Bağcılar'daki okullarda eğitim öğren öğrencilerin, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında yaptığı projeler sergilendi. İstanbul'un saray kahvesi ve gül lokumunun ikramı ve "Yedi Tepe, Yedi Renk" gösterisi ile açılışı yapılan festival 3 gün devam etti. Festival kapsamında Bağcılar'daki 28 ilk ve ortaöğretim okulundan öğrencilerin yaptığı çalışmalar sergilendi ve projelerin sunumu yapıldı.

BELGESELLER VE KISA FİLMLER GÖSTERİLDİ

Proje kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan belgesel filmler ile kısa film çalışmalarının da gösterimleri yapıldı. Bu kapsamda feltivalin ikinci gününde "Şehir ve Sema", "Yaşayan 1001 Gece Masalı", "Akif'in Neslinden, Asım'ın Nesline", "İstanbul Sokaklarında Çocuklar Oynuyor" "Laleler Diyarı"; üçüncü gün ise "Ah Eski İstanbul", "İstanbul'un Fethi Belgeseli" "Bizim Şiirlerle İstanbul", "İpek Yolu Kardeşliği" ve "Barış Manço"nun gösterimi yapıldı.

Öğrencilerin okullarında yaptıkları pek çok çalışmada festival kapsamında sergilendi. Geleneksel Türk El Sanatlarına ilişkin çalışmalar, üç boyutlu İstanbul çalışmaları, İstanbul çeşmelerine ilişkin çalışmalar ile benzer pek çok çalışma festival kapsamında sergilendi.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da eğitim seviyesinin her geçen gün artıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Şehircilik gelişime paralel olarak eğitim ve kültürel çalışmalara da büyük önem verdiklerini belirten Çağırıcı, "Eğitim her zaman olduğu gibi önceliklerimiz arasında" dedi.

Geçmişten oluşan açıktan dolayı, onlarca okul yapılmasına rağmen bu açığın kapatılamadığını söyleyen Çağırıcı, "Sadece Demirkapı Mahallemize son bir yıl içerisinde 5 tane okul yaptık" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da programa katılarak bir konuşma yaptı. Kıyıklık, "Ben bu manzaraya bakınca duygulanıyorum" diyen Kıyıklık, "Bu çalışmalara bakınca, Bağcılar'daki insan profilinin nasıl değiştiğini görüyorum. Toplum olarak çok daha ileri seviyelerde olmalıyız. Ben bu çalışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ise yaptığı konuşmada, projenin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırlandığını hatırlattı.


Cihan Haber Ajans
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla