Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.11.11, 01:52   #1
Kullanıcı Profili
Gökkuşağı
Moderator
Avatar Yok
Tualim.NetGökkuşağı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2009
Yaş: 42
Üye No: 375
Mesajlar: 1.918
Konular: 1568
Bulunduğu yer: Ankara
Arrow Louis Daguerre Biyografisi - Louis Daguerre Hayatı - Louis Daguerre Kimdir - Louis

Louis Daguerre Biyografisi - Louis Daguerre Hayatı - Louis Daguerre Kimdir - Louis Daguerre Yaşamı

Louis-Jacques-Mande Daguerre (D. 18 Kasım 1787 Cormeilles-en-Parisis, Val-d'Oise, Fransa – Ö. 10 Temmuz 1851 Bry-sur-Marne, Fransa), Fransız sanatçı ve kimyagerdir ve bir çeşit fotoğrafik görüntü elde etme yöntemi olan dagerreyotipi adlı buluşu ile ünlenmiştir.



Louis-Jacques-Mande Daguerre

Daguerre Cormeilles-en-Parisis, Val-d'Oise, Fransa'da doğmuştur. Mimarlık, tiyatro tasarımı ve manzara resmi üzerine eğitim almıştır. Kendini daha çok tiyatro çizimleri üzerine geliştirmiştir ve tiyato tasarımları konusunda büyük üne kavuşmuş ve 1822 Temmuzunda Paris'te açılan Diorama'yı yaratmıştır.



Louis-Jacques-Mande Daguerre.

1837 yılında dünyanın ilk kalıcı fotoğrafını geliştiren Joseph Nicéphore Niépce ile bu buluşundan iki senesonra birlikte çalışmaya başladı. Birlikte dört yıldır çalışmaktaydılar ki Niepce niden 1833 yılında öldü.



An engraving of Daguerre during his career.

Daguerre, mükemmelleştirdiği dagerreyotipiyi yıllarca süren çalışmalarının ardından 1839 yılında Fransız Bilimler Akademisi ile birlikte o yılın 7 Ocağındatanıttı. Dönemin Fransız Hükümeti, Daguerre'denbu buluşun patentini isteyerek, buluşu tüm dünyanın serbestçe kullanımına açtılar.



Louis-Jacques-Mande Daguerre.

Daguerre ve Niepce'nin oğlubu buluşun detaylarını tüm dünya ile paylaşmaları karşılığındaölünceye kadar destek aldılar.



Temple Bulvarı'nın Louis Daguerre tarafından 1838'in sonlarında ya da 1839'un başlarında çekilen bu fotoğrafı, bir insana ait ilk fotoğraftır. Kalabalık bir sokağın fotoğrafı olmakla birlikte çekim süresi 10 dakikadan fazla olduğundan, trafiğin akışı fotoğrafta görünmek için fazla hızlı kalmıştır. Tek istisna, ayakkabılarını fotoğrafta görünecek kadar uzun süre cilalatan sol alt köşedeki adamdır.

Daguerre Paris'e 12 km uzaklıktaki Bry-sur-Marne'te hayatını kaybetti.



L’atelier de l'artiste, Daguerreotype, 1837



Panneau central du seuldiorama subsistant de Louis Daguerre, dans l'atelier de restauration de Bry-sur-Marne, septembre 2007. Webcam



Blick aus Daguerres Wohnung, aufgenommen 1839


__________________


Gökkuşağı
Gökkuşağı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla