Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.12.11, 00:52   #1
Kullanıcı Profili
Gökkuşağı
Moderator
Avatar Yok
Tualim.NetGökkuşağı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2009
Yaş: 42
Üye No: 375
Mesajlar: 1.918
Konular: 1568
Bulunduğu yer: Ankara
Arrow Çetin Nesrin Körükçü Biyografisi - Çetin Nesrin Körükçü Hayatı - Çetin Nesrin Körükçü

Çetin Nesrin Körükçü Biyografisi - Çetin Nesrin Körükçü Hayatı - Çetin Nesrin Körükçü Kimdir - Ressam Çetin Nesrin Körükçü Biyografisi

Çetin ve Nesrin Körükçü çifti, yıllar boyunca Türk Sanat Müziği’ne hizmet etti ve yaptıkları çalışmalarla, unutulmaya yüz tutan musikî eserlerinin gelecek kuşaklara aktarılması için çaba sarfetti. İkili, yıllardan sonra farklı bir tarzla sevenlerinin karşısına çıktı. "Dünya Aşkı Anlasın" adını taşıyan albümde, uzun yıllar boyu elde ettikleri birikimi değerlendirerek Türk Müziği ve Batı Müziği'nin güzel bir sentezini oluşturdular. Hazırlanan çalışmada, yediden yetmişe herkesin yaşadığı ve yaşamakta olduğu duyguların yansıtıldığı parçalardanoluşan bir mozaik yer aldı. Bu mozağin temelinde ise çiftin sergilediği mutluluk tablosu...

Özel hayatlarını tüm doğallıkları ile albümlerine yansıtan Körükçü çiftinin en büyük amacı; ailelere mâlolan, kendi sevgi ve mutluluklarını diğer insanlarla da paylaşan, onları da sevgi ve saygıya yönelten birer elçi olmak...

Yönetmeliğini Ahmet Özden'in yaptığı albümde Türk Müziği, Halk Müziği ve Batı Müziği formunda eserlerin yanı sıra "Bir Yağmur Damlası", "Leyla İle Mecnun" ve "Aman Aman" ismiyle üç adet de cover parça yeraldı. İkili, 'tango şarkılarının kraliçesi' NeveserKökdeş'e ait "Sevdikçe Seni" adlı parçayı da yorumlayarak hoş bir nostalji yaşattı müzikseverlere. Oniki şarkının yer aldığı albümün ilk klibi Berna Korkut yönetmenliğinde "Hüzünlü Geceler" için çekildi.

Çetin Körükçü 1948 yılında Gaziantep’de doğdu. 1965 yılında, lise tahsili sırasında Üsküdar Musikî Cemiyeti’ne girmesiyle müzik hayatı başladı. Emin Ongan’la çalıştıktan sonra iki yıl Nazmi Atlığ’dan özel ders aldı. İstanbul Vefa Lisesi’nden mezun olduktan sonra İ.Ü. İktisat Fakültesi’ne girdi. Tahsil hayatının yanı sıra müzikçalışmalarına devam ederek 1970’ten itibaren İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği’nde Dr. Teoman Önaldı ile çalıştı. 1974’ten itibaren dernek korosunu yönetmeye başladı.

1976 yılında İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun ilk kadrosunda yer alarak Prof. Dr. Nevzat Atlığ ile çalıştı. Aynı yıl Nesrin Körükçü ile evlendi ve Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdi. 1980 yılında mezun olup, öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 1989 yılında yardımcı doçent oldu. İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile yurt içinde ve yurt dışında konserler verdi. 1974 yılından bu yana gerek İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği Korosu’nu yöneterek gerekse solist olarak T.R.T Radyo ve Televizyonları’nda pek çok program yaptı.

Halen Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda ses sanatçısı, İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda öğretim üyesi, İleri Türk Müziği KonservatuarıDerneği’nde koro şefi olarak görev yapmakta olup, eşi, ses sanatçısı Nesrin Körükçü’yle birlikte ve yalnız olarak çeşitli radyo, televizyon ve sahne konserleri yaparak müzik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çetin Körükçü, 1996 yılında Neşe Müzik Yapım tarafından başlatılan ve “Makamlar”, “Fasıllar”, “İstanbul Türküleri”, “Rumeli Türküleri”, “Saz Eserleri”, “Köçekçeler” başlıkları altında sunulan 27 kaset ve CD’den oluşan “Bir Şarkıdır Yaşamak...” isimli Türk Sanat Müziği serisine yönetmen ve ses sanaçısı olarak imzasını attı. Sanatçı, ayrıca 1998 yılı içinde “Türk Sanat Müziği” adını verdiği bir kitap yayınladı.

Nesrin Körükçü ise 1953 yılında Balıkesir’de doğdu. Küçük yaştan itibaren müzik ve resim sanatına ilgi duydu. İlk ciddi müzik eğitimini 1971 yılında girdiği İleri Türk Müziği Konservatuarı’nda aldı. Dr. Teoman Önaldı ve Çetin Körükçü ile çalıştı. Saadettin Öktenay’dan kanun dersleri aldı. 1976 yılında Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na girdi. 1985 yılına kadar Prof. Dr. NevzatAtlığ ile çalıştı. 1985 yılında ise T.R.T. İstanbul Radyosu’na Türk Sanat Müziği solisti olarak girdi. Bugüne kadar bir uzunçalar, Çetin Körükçü ile de iki kaset yaptı. “Bir Şarkıdır Yaşamak” serisine de ses solisti olarak katıldı. Çetin Körükçü ile birlikte ve solo olarak yurt içi ve yurt dışında pek çok konser verdi.

Müziğin esas mesleği olarak öne çıkmasından dolayı resimle hobi olarak uğraşmaya devam etti. Çeşitli atölyelerde ve en son Ünsal Toker’in atölyesinde çalıştı. Bu dönemde resme daha yoğun biçimde eğildi. Resim yanında seramik çalışmaları da yaptı. Naile Cimit ve İlgi Adalan ile çalıştı. 1996’da İstanbul Destek Reasürans Resim Galerisi’nde ilk kişisel resim sergisini açtı.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.
__________________


Gökkuşağı
Gökkuşağı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla