Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Eğitim/Planlar/Dökümanlar > Güzel Sanatlar Fakülteleri

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınav Takvimi

Güzel Sanatlar Fakülteleri kategorisinde açılmış olan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınav Takvimi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınav Takvimi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2263

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30.06.11, 18:05   #1
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınav Takvimi

2011-2012 TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınav Takvimi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınav Takvimi


EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2011 – 2012 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI VE KAYIT KOŞULLARI KILAVUZU
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne 30 (3 Burslu, 27 Ücretli),

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümüne 30 (3 Burslu, 27 Ücretli) ,

İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne 50 (5 Burslu, 45 Ücretli)

öğrenci olmak üzere Özel Yetenek Sınavı ile toplam 110 öğrenci alınacaktır.

Bu kılavuz, Özel Yetenek Sınavının yapılması, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması, sonuçların duyurulması ve kayıtlarla ilgili işlemlerin yürütülmesine ilişkin hükümleri, koşulları ve bilgileri kapsar.

SINAV VE KAYIT İŞLEMLERİ

Özel Yetenek Sınavına YGS puan türlerinden herhangi birisinden 140 ve üstü alan adaylar başvurabilirler. Bütün adayların ön kayıt, özel yetenek sınavı ve kesin kayıt işlemleri TOBB ETÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

TANIMLAR

Sınav Yürütme Kurulu: Fakülte Dekanı başkanlığında sınavı yürütmek üzere oluşturulmuş olan kuruldur.Özel Yetenek Sınav Jürisi: Adayların Özel Yetenek Sınavını yapmak üzere Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından belirlenen ve öğretim elemanlarından oluşan jüridir.

Ağırlıklı Orta Öğretim BaĢarı Puanı (AOÖBP): Adayların Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanlarlının mezun oldukları lise türüne göre belirlenmiş katsayılarla çarpılıp belirli oranda eklenmesiyle elde edilen puandır.

Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP): Adayların Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP): Adayların Özel Yetenek Sınavı sonunda aldıkları puandır.

Yerleştirme Puanı (YP): Adayların Özel Yetenek Sınav Puanına (ÖYSP) Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanının ve YGS Puanının belirli oranlarda eklenmesiyle elde edilen ve sıralamayı belirleyen puandır.

Özel Yetenek Sınav Giriş Belgesi: TOBB ETÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü Aday Kayıt Bürosu tarafından düzenlenen belgedir.

Eğitim Bursu: TOBB ETÜ Burs Yönergesi çerçevesinde, yapılan Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre hazırlanan listelerde Görsel İletişim Tasarımı Bölümünü kazananlardan ilk 3 sırada; Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümünü kazananlardan ilk 3 sırada ve İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünü kazananlardan ilk 5 sırada isimleri yer alan adaylara verilecek ve sadece 5 Yıl ve 1 Dönem eğitim – öğretim ücretini kesintisiz olarak kapsayacak olan burstur. Bursu kazanan öğrenci 5 Yıl ve 1 Dönem boyunca dönemlik yada yıllık not ortalamasına bağlı olmaksızın bursu almaya devam eder.

Başarı Bursu: Eğitim burslu olmayan, ancak öğrenimleri sırasında bir akademik yıl içinde üstün başarı gösteren öğrencilerin, varsa izleyen akademik yıla ait eğitim ve öğretim ücretini kapsayan burstur.

BAŞVURU KOŞULLARI

Ön Kayıt Başvuru Tarihleri: Başvurular 1 – 25 Ağustos 2011 tarihleri arasında TOBB ETÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğüne yapılacaktır.

Başvurular hafta içi her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında yapılabilecektir.

Başvuru için Gerekli Belgeler ve Başvuru şekli

a) Gerekli Belgeler Ön Kayıt Formu: Adaylar Ön Kayıt Formunu TOBB ETÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü Aday Kayıt Bürosundan alacaklardır.

YGS Sonuç Belgesi: Adayların, YGS belgesinin aslını ve bir fotokopisini birlikte getirecekler ve bu belgenin fotokopisi Aday Kayıt Bürosunda onaylanarak kabul edilecektir. Sınava başvuracak adayların YGS puan türlerinden birinden en az 140 ve üzeri almış olmaları gerekir.Nüfus Cüzdanının aslı ve bir fotokopisi3 Adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf

Özel Yetenek Sınavı Giriş Ücreti Dekontu: 200 TL’lik sınav giriş ücretinin yatırıldığını belgeleyen dekont. Sınav Giriş Ücreti Garanti Bankası Emek Şubesi (Şube Kodu: 778) 6299915 numaralı hesaba “Güzel Sanatlar Fakültesi Sınav Harcı” olduğu belirtilerek yatırılır. Yatırılan sınav giriş ücreti her ne sebeple olursa olsun iade edilmez.

b) Başvuru Yeri ve internet Üzerinden Başvuru şekli: Adaylar TOBB ETÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğüne şahsen başvurarak yada web sitesi üzerinden Ön Kayıt işlemlerini yaptırabilirler. (www.etu.edu.tr www.gsf.etu.edu.tr). İnternet üzerinden “e-form” yoluyla başvuran adayların en geç 25 Ağustos 2011 PerĢembe günü saat 16:00’a kadar başvuru için istenen belgelerle birlikte Öğrenci İşleri Müdürlüğüne başvurarak Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgelerini almaları gerekmektedir. Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgelerini almayan adaylar sınava giremezler. İnternetten yapılan kayıtlar, belgelerin teslim edilmemesi durumunda geçersiz sayılacaktır.

SINAV TARiHİ, TÜRÜ VE YERİ

İmgesel Tasarım Sınavı: Adaylara hayali bir konu verilerek karakalem ile 50×30 cm resim kâğıdına yaptırılan sınavdır. Adayların yanlarında HB ve 2B Resim Kalemleri, yumuşak bir silgi ve kalemtraş getirmeleri gerekmektedir.

Sınav Ön Kayıt: 1-25 Ağustos 2011

Sınav Günü: 26 Ağustos 2011 Cuma

Sınav Saatleri:

Birinci Grup: 10:00 / 12:00

İkinci Grup: 14:00 / 16:00

Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi Atölye ve Stüdyoları

SONUÇLARIN İLANI

Sınavı kazanan adayların asıl ve yedek listeleri 5 Eylül 2011 Pazartesi günü Saat 12:00’da TOBB ETÜ web sitesinde ve Üniversite Giriş ilan Panosunda ilan edilecektir.

KESİN KAYIT TARİHİ

Asıl listeden kazanan adayların kesin kayıtları 5-6 Eylül 2011 tarihlerinde TOBB ETÜ Öğrenci işleri Müdürlüğü Aday Kayıt Bürosunda yapılacaktır.

YEDEK LİSTEDEN KAZANANLARIN İLANI

Yedek listeden kazanan adaylar 7 Eylül 2011 Çarşamba günü TOBB ETÜ web sitesinde ve Üniversite GiriĢ Ġlan Panosunda ilan edilecektir.

YEDEK KAYIT TARİHİ

Yedek listeden kazanan adayların kesin kayıtları 7-8 Eylül 2011 tarihlerinde TOBB ETÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü Aday Kayıt Bürosunda yapılacaktır.

BÖLÜM SEÇİMİ VE YERLEŞTİRME

Adaylar yetenek sınavına dolduracakları bir formla başvururlar. Bu “Başvuru Formu”nda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü için ayrılmış seçenekleri kendi istek ve önceliklerine göre işaretlerler. Her aday üç bölümü de aynı anda işaretleyebilir. Bunun için fazladan bir ücret yatırması gerekmez. Adaylar kontenjan durumu, Yerleştirme Puanı ve kendi tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilirler. Birinci tercihini kazanamayan aday ikinci, onu da kazanamayan aday üçüncü tercihine kontenjanların elvermesi durumunda yerleştirilir. Asıl listeye giremeyenler Bölümlerin kontenjan sayıları kadar olan Yedek listelerine alınırlar. Asılların kayıt yaptırmamaları halinde yedekler liste sırasına göre alınırlar.

http://www.gsf.etu.edu.tr/
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
ekonomi, fakültesi, güzel, sanatlar, sınav, takvimi, teknoloji, tobb, Üniversitesi, ve, yetenek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010 Özel Yetenek Sınavı Tarihi Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.05.10 03:49
Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavları 2010 Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.05.10 03:41
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tualim Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 31.03.09 04:26
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tualim Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 31.03.09 04:24
Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tualim Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 31.03.09 04:22


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.