Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Tualim Resim Galerisi > Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı )

Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) Türk Ressamların Biyografisi,Türk Ressamların Hayatı,Türk Ressamların Yaşam Hikayeleri...

Ekber YEŞİLYURT Biyografisi

Türk Ressamların Biyografisi ( Hayatı ) kategorisinde açılmış olan Ekber YEŞİLYURT Biyografisi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ekber YEŞİLYURT Biyografisi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1819

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24.11.09, 23:17   #1
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart Ekber YEŞİLYURT Biyografisi

Ekber YEŞİLYURT Biyografisi

1949 yılında Iğdır'da doğdu.İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdi.Sanatsal Faaliyetlerini sürdürürken, Azerbaycan Respublikası Ressamlar İttifakı Hacı Zeynel Abidin Tağıyev XALG Üniversitesi diplomasını da almaya hak kazandı.Folklor konusunda da uzman olan sanatçı, insanlar arasında kullanılan iletişim araçlarının en eskisi olan Anadolu Kadın Baş bağlamaları üzerine araştırmalar yaptı ve folklor öğelerini otantik değerlerini bozmadan gelecek nesillere ışık tutmak amacıyla tuvallerine yansıttı.İlk kişisel sergisini İstanbul'da açan sanatçının eserleri ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen 60'a yakın kişisel ve karma sergide izlendi. Bir çok yarışmalarda başarı ödüllerine sahip olan sanatçı, yaptığı folklorik ve sanatsal araştırmalarla da elde ettiği başarıların sonucunda 50'yi aşkın plaketve ödül aldı. Herald Tribune ve Milliyet Gazetesi'nin uluslararası alanda düzenlediği " Cumhuriyet'in 75. yılında Atatürk" konulu portre yarışmasında eseri finale kaldı. 1994 yılında Ressamlar Derneği'nin kuruluşunun 45. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim yarışması ödülüne, 1995 Truva Kültür Sanat Resim Dalı Ödülüne, 1996 Sanatçı ve Sanatseverler Derneği Başarı Ödülüne ve 2004 Motif Vakfı Başarı Ödülüne layık görüldü. Yeşilyurt, Başbakanlık Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı hakemi olup, uluısal ve uluslararası Halk Oyunları yarışmalarında da seçici kurul üyesi olarak görev yapmaktadır.
Association İnternationale des Arts Plastiques ( Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği), Güzel Sanat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), Ressamlar Derneği, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD), Türk- Japon Dostluk Derneği, Sanatçı ve Sanatseverler Derneği, Halkla İlişkiler Derneği ve çeşitli folklor dernekleri kurucu ve danışma kurulu üyesi olup Motif Vakfı'nın da kurucu üyelerindendir. Halen GESAM bandrol komisyonu üyesi ve İstanbul temsilcisi olan sanatçının yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli koleksiyonerlerde ve çeşitli müzayedelerde eserleri yer almaktadır. Fransa, İtalya, Macaristan, İspanya, Polonya, İran ve Azerbaycan'da sanatsal çalışma ve incelemelerde bulunan sanatçının; Japonya, Türkmenistan (Aşgabat), Bulgaristan (Sofya), Azerbaycan (Bakü) ve Hollanda (Roterdam)'da açılan sergilerde ve koleksiyonerlerde eserleri yer aldı. Galatasaray Üniversitesi'nde de yüksek lisans öğrencilerine ders vermiş olup; uzun bir süre Tekel A.Ş.' de Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Sanat Yönetmeni olarak görevini yürütmüştür. Sanatçı halen Tekel Genel Müdürlüğü'ndeki Genel Müdür Müşavirliği ve Büyükçekmece Belediyesi Başkanlık Sanat Danışmanlığı görevlerini sürdürmektedir.
Sanat konusundaki yazı ve makaleleri birçok yayın organında yayımlanmış olan Yeşilyurt, resim çalışmalarını İstanbul /Büyükçekmece-Sinanoba'daki kendi atölyesinde sürdürmektedir.
Ayrıca sanatçının yazmış olduğu " Anadolu'da Baş Bağlama" ve " Baykuşun Gözleri"adlı iki kitabı bulunmaktadır.
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
biyografisi, ekber, yeŞİlyurt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kars'ta Sarıkamış Allah-U Ekber Dağları Sergisi Açıldı Tualim Güncel Kültür ve Sanat Haberleri 0 24.01.10 06:41
Ekber Yeşilyurt Resimleri/Eserleri Renklerin Dansı Türk Ressamların Eserleri 1 25.11.09 22:14


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.