Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.08.09, 00:22   #1
Kullanıcı Profili
Tualim
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart 2009-2010 Adnan Menderes Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Başvuru Şartları

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ*GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ
AMAÇ
Madde 1- Bu yönergenin amacı Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi ve Müzik Eğitimi anabilim dallarına alınacak öğrencilerin seçilmesi için yapılacak iki ya da daha fazla aşamalı özel yetenek sınavlarına ilişkin uygulama esaslarını belirlemektir.
KAPSAM
Madde 2- Bu yönerge; sınavların yapılması, değerlendirilmesi,sonuçlandırılması ve sonuçların ilan edilerek duyurulmasına ilişkin işlemlerin yürütülmesine yönelik hükümleri kapsar.
TANIMLAR
Madde 3- Bu yönergede geçen;
Üniversite : Adnan Menderes Üniversitesini,
Rektörlük : Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünü,
Senato : Adnan Menderes Üniversitesi Senatosunu,
Fakülte : Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesini,
Dekan : Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanını
Bölüm : Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünü,
ifade eder.
SINAVLARIN İLAN EDİLMESİ
Madde 4- Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne, özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak öğretim programları, kontenjanları, aday olmak için gerekli koşulları, ön kayıt ve sınav tarihleri ilgili bölüm başkanının görüşü alınarak Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir ve Rektörlük tarafından ilan edilir.
ÖN KAYIT VE KABUL ŞARTLARI
Madde 5- Başvuru için gerekli koşullar ve belgeler:
· T.C. veya K.K.T.C. vatandaşı olmak,
· Ön kayıt sırasında doldurulacak dilekçe ve başvuru formu,
· İlgili yıla ait ÖSS sınav sonuç belgesinin aslı ya da onaylı fotokopisi,
· Diplomanın aslı ya da onaylı fotokopisi,
· 4.5 X 6 ebadında son üç ayda çekilmiş 4 adet fotoğraf ( kılık kıyafet yönetmeliğine uygun erkekler sakalsız, kızlar başı açık )
· Aday kimlik ve bilgi formu ( başvuru sırasında verilecek ve eksiksiz doldurulacaktır)
· Özel yetenek sınavı giriş kartı ( ön kayıt dosyasında verilecektir )
· Fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi ( aslı ile karşılaştırılacaktır)
· Özel yetenek sınav ücreti (Sınav ücreti ;sınav giderlerini karşılamak üzere Fakülte Yönetim Kurulunun teklifi ile Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Ön kayıt ücreti hiçbir şekilde iade edilmez.)
· Adaylar ön kayıt dosyasını kayıt bürosundan temin ederler,
· Eğitimini sürdürmesine ve öğretmenlik yapmaya engel halinin bulunmadığına dair sağlık raporu,
· Liseler, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liselerinin resim – sanat ( resim ), müzik, sanat ( müzik ) alan / kol / bölümlerinden mezun olan adayların mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı ve onaylı fotokopisi.
· Ön kayıt yaptırabilmek için ÖSYM tarafından o yıl için geçerli kılınan ÖSS sınavını başarmış ve Fakülte Yönetim Kurulu’nun önerisi ile Üniversite Senatosu tarafından belirlenen ÖSS taban puanını almış olmak gerekir,
· Başvuru yapılan yıldan önceki yıl ÖSS tarafından merkezi sistemle ya da özel yetenek sınavı ile bir yüksek öğretim programına yerleştirilmemiş adaylar ( Açık Öğretim ve sınavsız geçişler hariç ) ÖSS sınav sonuç belgesinin onaylı fotokopisini ön kayıt dosyasına eklemek zorundadırlar.
Madde 6- Ön kayıt işlemleri Bölüm Başkanının önerisi ile Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenen ve Üniversite Senatosu tarafından onaylanan tarihler arasında yapılır.
Madde 7- Adayların özel yetenek sınavına girebilmeleri için aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur :
·******* Özel yetenek sınavı giriş kartı ( ön kayıt sırasında adaylar tarafından doldurulacak ve kayıt komisyonunca onaylanarak kendisine verilecektir.)
·******* Fotoğraflı, onaylı özel kimlik belgesi ( nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport )
SINAV DÜZENLEME KURULU
Madde 8-Sınav Düzenleme Kurulu Dekan veya görevlendireceği bir Dekan yardımcısının başkanlığında, Bölüm Kurulunun teklif edeceği her ana bilim dalından en az birer öğretim üyesi / görevlisi ve fakülte sekreterinden oluşur. Sınav Yürütme Kurulu gerektiğinde başka öğretim elemanlarına ve memurlara Dekanın onayı ile görev verebilir.
Madde 9- Sınav düzenleme kurulunun görevleri :
· Sınavlarla ilgili her türlü evrak, araç ve gereçleri hazırlamak, sınavların kurallara uygun olarak yapılmasını sağlamak,
· Adayların sınava girecekleri salonları belirlemek ve düzenlemek,
· Sınav gözetmenlerini tespit ederek Dekanlığa teklif etmek,.
· Sınav model ve gereçlerini sağlamak,
· Sınavların güvenli ve düzenli bir biçimde sonuçlandırılması sağlamak,
· Sınav Yürütme Kurulu özel yetenek sınav sonuçları ile değerlendirmeye alınacak diğer sınav sonuçlarını birlikte hesaplayarak, asil ve yedek listelerin hazırlanması ve ilan edilmesi ile ilgili işlerde yetkili ve sorumludur.
SINAV KOMİSYONU ( Jüri )
Madde 10- Özel yetenek sınav komisyonu, Bölüm Başkanının yazılı görüşü alınarak Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir. Sınav komisyonu öncelikle öğretim üyelerinden seçilir; zorunlu hallerde öğretim görevlisi / okutmanlardan ve diğer üniversitelerin öğretim üyelerinden en az bir adet olmak kaydıyla görevlendirme yapılabilir.
Madde 11 - Sınav komisyonunun görevleri :
·******* İlgili yıla ait hazırlanan özel yetenek giriş sınavı kılavuzunda belirlenen esaslar çerçevesinde sınavları yaparak sonuçlandırmak.
·******* Sınavlarla ilgili olabilecek itirazları değerlendirerek sonuçlandırmak.
GÖZETMENLER
Madde 12- Gözetmenler, Bölüm Başkanının teklifi ve Dekanın onayı ile öğretim elemanlarından seçilir.
Madde 13- Gözetmenlerin görevleri :
Sınav kılavuzunda belirtilen kurallar çerçevesinde görevli olduğu salonda sınavın güvenli, düzenli ve kurallara uygun yapılmasını sağlamak; sınav sonunda, sınav evrakını salonda görevli en az bir öğretim elemanı ile birlikte sınav komisyonuna teslim etmek.
SINAV TARİHLERİ YERİ VE SAATİ
Madde 14- Özel yetenek sınav tarihleri ,yeri ve saati;
· Bölüm Başkanının teklifi, Fakülte Yönetim Kurulunun ve Üniversite Senatosunun kararı ile belirlenir ve Üniversitenin Web Sayfası ile , basın yayın organlarında ilan edilir.
· O yıla ait Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda ayrıntıları ile verilir.
· Özel yetenek sınav komisyonunun teklifi ile Sınav Düzenleme Kurulunca aday sayısının çokluğuna göre sınav tarih ve saatlerinde uygun görülen değişiklikler yapılabilir.
SINAVLARIN YAPILIŞI
Madde 15
· Özel yetenek sınavları Bölümü Başkanının teklifi ve Fakülte Yönetim Kurulunun onayı ile o yıla ait hazırlanan sınav kurallarına göre, önceden ilan edilmiş gün, saat ve yerde giriş sınavı jürisi tarafından yapılır. Sınav sırasında uymak zorunda oldukları kurallar kendilerine hatırlatılır.
· Sınavlar iki ya da daha fazla aşamalı olabilir.
· Adayların başarılı olabilmek için, yapılacak sınavların her aşamasından en az 50 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekir.
SINAV MALZEMESİ
Madde 16 -Sınav Düzenleme Kurulunca belirlenen, adaylara sınavda kullanılmak üzere verilecek olan ve yanlarında getirmeleri gereken malzemeler sınav kılavuzunda belirtilir.
SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI
Madde 17
· Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi; ÖSYM’nin ilgili yıla ait kılavuzunda yayınlanan esaslar çerçevesinde hesaplanan YP (yerleştirme puanı) ilgili alanlar için en yüksekten en düşük puana doğru sıralandıktan sonra, sınav kılavuzunda belirlenen aday kadarı asıl, asıl aday sayısı kadar yedek aday ilan edilir. Kayıt yaptırmayan adayların yerine yeni aday ilan edilmez.
· Özel yetenek sınav sonuçları Rektörlük onayını takiben, Fakülte Dekanlığı tarafından panolarda ve Fakültenin web sayfasında ilan edilir.
SINAVA İTİRAZLAR
Madde 18
·******* Özel yetenek sınav sonuçlarına göre aldığı puanlara itirazı olan adaylar sınav sonuçlarının açıklandığı gün mesai bitimine kadar Fakülte Yönetim Kurulunun teklifi ile Üniversite Yönetim Kurulunun her yıl için belirleyeceği oranda parayı, Üniversitenin hesap numarasına yatırdığına dair dekontu itiraz dilekçelerine ekleyerek Dekanlığa başvuruda bulunabilirler. Alınan para kesinlikle iade edilmez.
KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
Madde 19
·******* Özel yetenek sınav sonuçlarının Rektörlük onayını takiben Dekanlıkça ilan edilmesi ile kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan kontenjan kadar asıl adayların, ADÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca belirlenen tarihler arasında kayıtları yapılır. Kayıt yaptırmamaları durumunda yedek olarak ilan edilen adayların kesin kayıt işlemleri belirlenen tarihler arasında yerleştirme puan sırasına göre yapılır.
·******* ADÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca ilan edilen kesin kayıt için gerekli belgelerin yanında Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim – iş Eğitimi ABD için devlet hastanesi ya da Tıp Fakültesi göz kliniğinden renk körlüğü olmadığını, Müzik Eğitimi ABD için eğitimini sürdüremeyecek derecede işitme kaybına sahip bulunmadığını gösteren resmi onaylı rapor ekleyeceklerdir.
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla